3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Laptop izdihamı

Bursa'da Uluslararası mağazacılık zinciri Electro World'un, Türkiye'deki ilk mağazasının açılışında sıra bekleyen 2 bin kişi piyasa fiyatının yarısına satılan 350 laptoptan birini satın alabilmek için izdiham oluşturdu. Saatlerce kuyruk bekleyen kalabalık açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 699 YTL'ye satılan 350 laptobu 10 dakikada tüketti. 

Avrupa çapında elektronik mağazacılık alanında uzmanlaşmış DSG İnternational plc'nin (DSGİ) önde gelen markalarından biri olan Electro World, ESAS Holding ve ODESA işbirliği ile 20 bin ürün çeşidinin bulunduğu Türkiye'deki ilk mağazasını, Bursa Korupark Alışveriş Merkezi'nde törenle açtı. Firmanın tanıtım için dağıttığı broşürlerden piyasada yaklaşık bin 500 YTL'ye satılan bir laptobun, açılış nedeniyle 699 YTL'ye satılacağını öğrenen vatandaşlar, sabah saat 05.00'ten itibaren mağaza önünde kuyruk oluşturmaya başladı. Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra 30 özel güvenlik personelinin de hazır bulunduğu açılışta, kurdele kesimine kadar yaklaşık 2 bin kişilik kuyruk oluştu. Ankara, Eskişehir ve Balıkesir'den bile bilgisayar almak için gelen vatandaşlar yaklaşık 4 saat sıra bekledi. 

Mağazanın açılış kurdelesini, Electro World Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, Electro World Proje Direktörü Bruno Meyer ve GSGİ Murahhas Azası Per Bjorgas 'hayırlı olsun' diyerek birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından mağazanın kapıları vatandaşlara açılırken, herkes kampanyalı ürün olan laptop standına akın etti. Piyasada yaklaşık bin 500 YTL'ye satılan laptopların 699 YTL'den satılması nedeniyle stant önünde izdiham oluşturan vatandaşları, güvenlik görevlileri güçlükle sakinleştirdi. Yaklaşık 10 dakika içerisinde stoklarda bulunan 350 laptobun tamamı satıldı. 

Açılışa gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Electro World Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, "Bu tarz mağaza Türkiye'de ilk defa açılıyor. 20 bine yakın ürün çeşidimizin bulunduğu mağazamızda 60 satış personelimiz görev yapıyor. Müşterilerimize A'dan Z'ye her türlü kategoride hizmet veriyoruz. Bu tarz mağazaları daha önce görmemiş olan müşterilerimiz çok büyük ilgi gösterdi. İlgiden memnunuz, Türkiye'de bir ilki yaşıyoruz. Fiyatlarımız her zaman piyasanın alt bandında olacak. Türk insanının iyi fiyatlı ürün bulma konusunda aç olduğunu burada da gördük" dedi. 

Şahin, Bursa'nın ardından Konya, İstanbul, Ankara ve diğer büyük illerde mağaza açmaya devam edeceklerini, yıl sonuna kadar en az 5 mağazayı daha faaliyete geçireceklerini de sözlerine ekledi. 

Öte yandan uzun süre sıra bekledikten sonra alışverişlerini tamamlayan vatandaşlar, "Beklediğimize değdi. Bursa'ya bu tür bir mağazanın açılması büyük bir şans burada bir çok ürünü piyasadaki fiyatlarının yarısına satın alabiliyoruz. Çok memnunuz diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 17:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?