5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Lastiği patlayınca 57 bin eurosundan oldu

Bursa’da bankadan para çektiği sırada lastiğini patlattıkları muhasebecinin tamir esnasındaki dalgınlığından yararlanan hırsızlar, lüks otomobilden 57 bin 500 euro ile 3 bin YTL’lik çekin bulunduğu çantayı alarak kayıplara karıştı.

Mercedes Benz şirketinde muhasebeci olarak çalışan Kerim Kuşçu (22) şirkete ait 57 bin 500 euroyu Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Garanti Bankası Bursa Şubesi’nden çektikten sonra aracına gitti. Kuşçu 34 FYF 87 plakalı otomobilinin sağ arka lastiğinin bıçakla kesilerek patlatıldığını farketti. Muhasebeci durumdan şüphelendiği için aracı Fevzi Çakmak Caddesi üzerine çekti. Şirketi arayarak servis görevlisinden yardım isteyen Kerim Kuşçu, yanına gelen tamirci arkadaşıyla birlikte lastiği değiştirmeye çalıştı. Cadde üzerinde yasak park sebebiyle yanına gelen trafik polisine izahat yapmak isteyen Kuşçu’nun arabaya koyduğu çanta bu esnada çalındı.

Lastiği servis görevlisiyle değiştiren ve daha sonra koltuğun altına sakladığı çantayı almak isteyen genç muhasebeci, çantanın olmadığını farkedince polisi aradı. Polis yaklaşık 100 milyarlık hırsızlık olayıyla ilgili alarma geçti. Ancak içerisinde 57 bin 500 euro, 3 bin YTL’lik çek ve 500 ABD Doları ile cep telefonu bulunan çalınan çanta, boşaltılmış halde bir alışveriş merkezinin tuvaletinde bulundu.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Mercedes marka otomobilde parmak izi araştırması yaptı. Bu esnada şirket yetkilileri de olay yerine geldiler. Olayın mağduru Kerim Kuşçu, 40 yaşlarında siyah etekli 1.70 boylarındaki bir kadın ile kendisine lastiğin patlak olduğunu söyleyen krem montlu bir kişiden şüphelendiğini belirterek, "Otomobili arka sokağa park etmiştim. Lastiği bıçakla keserek patlatmışlar. Hareket edince lastikten ses gelmeye başladı. Lastiği değiştirmek için ana cadde üzerine park ederek yardım istedi. Trafik polisleri gelip ceza kesmek isteyince, kendilerine durumu anlatmak istedim. Servis görevlisi de lastiği değiştiriyordu. Bu esnada hırsızlar çantayı çalmış. Şüphelenip kapıları kilitlemiştim, ancak bagaj olduğu için otomotik kilit devreye girmiyor" dedi.

Polis konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, banka ve civardaki şirketlerin güvenlik kameraları incelemeye alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 15:21:59
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 14:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?