2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Lecs dikkatleri üzerine çekti

Bursa'nın erkekler için üretim yapan giyim markası olan Lecs, 2006 yılında 12 milyon 831 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekti. 

Lecs markasını bünyesinde bulunduran 30 yıllık tekstil kuruluşu Dizdar Group'un Dış Ticaret Müdürü Ahmet Pampu, Lecs markasıyla yaklaşık 2 yıldır iç ve dış piyasada faaliyet gösterdiklerini belirterek, 2006 yılında 12 milyon 831 bin 990 dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Hedeflerinin bu rakamı 2007 yılında 20 milyon dolar seviyesine çıkarmak olduğunu belirten Pampu, "Dizdar Group olarak 1977 yılında kurulmuş bir tekstil firmasıyız. 200'e yakın istihdam sağlıyoruz. Bugüne kadar birçok başarılı işe imza attık.
Gömlek üretimiyle piyasaya adım attık. Daha sonra ürün gamımızı genişleterek gravat, kol düğmesi, takım elbise, ayakkabı, mont ve kemer üretimine geçtik. Moda sektöründe erkek giyimi şu anda çok önemli bir konumda. Şu anda erkek giyimine dair ne varsa üretimini gerçekleştiriyoruz. Faaliyetlerimizi iç ve dış piyasada yoğun olarak sürdürüyoruz. Son 2 yıldır da Lecs markasıyla hizmet vermekteyiz. Bayilik sistemini uyguluyoruz ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile Ortadoğu'ya ihracat yapıyoruz. ABD, Belçika, Afrika, Almanya, Bulgaristan ve Danimarka'da geniş pazar alanına sahibiz. 2006 yılında 12 milyon 831 bin 990 dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl bu rakamı 20 milyon dolarlara çekmek istiyoruz. Bu doğrultuda reklam çalışmalarına ağırlık veriyoruz" dedi. 

Lecs'in Marka Yöneticisi Ayşegül Ertürk ise, marka olmaya büyük özen gösterdiklerini söyledi. Tüketicinin belli bir zaman sonra kullandığı ürünün marka kimliğine sıkı sıkıya bağlandığını belirten Ertürk, "Günümüz şartlarında yeni değer ekonomisi adı altında bir kavram, son zamanlarda toplum içerisinde sıkça kullanılır oldu. Bu yüzden Lecs markası, müşteriyle aramızda en güçlü bağımız. Çünkü insanlar belli bir dönem sonra aldıkları ürünlerin marka kimliğine sıkı sıkıya bağlanıyorlar. Bunun yanı sıra segmentasyon ve farklılaşma dediğimiz, yani değişen ihtiyaçlar ve buna cevap verme kişiden kişiye farklılık göstermekte. Siz elinizde bulundurduğunuz ürün gamıyla bu isteklere hitap etmek durumundasınız. Bu aşamada marka yöneticileri, müşterilerin kendi ürünlerini almalarını sağlamak için çeşitli pazarlama teknikleri kullanıyorlar. Mesela bu anlamda, ekonomik kriz dönemlerinde pazarın neye ihtiyaç duyduğunu ve müşterilerin neyi istediğini bilmek çok fazla önem kazandı. Günümüzde bu durum, kendisini yoğun olarak hissettirmekte. Krizlerin ortaya çıkardığı avantaj ve dezavantajlar var. Bunlar Lecs markası için de önem arz etmekte. O yüzden biz, ürün gamımızı geniş tutarak her türlü ihtiyaca cevap vermeye çalışıyoruz. Marka kavramları, Lecs'in misyonunda ve marka iletişim stratejilerinde bulunan ve sıkça uygulanan konulardan biri" diye konuştu. 

Türkiye ve Bulgaristan'da fabrika yatırımları bulunan Dizdar Group'un iç piyasada 4, dış piyasada da 2 bayisi, Bulgaristan'da bir distribütörlüğü, İstanbul'da bir mağazası ve ofisi bulunuyor.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 11:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?