3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Leman Sam'dan vasiyet

Bursa'da, Hamitler'deki hayvan barınağını ziyaret eden şarkıcı Leman Sam, yakın zamanda ölen ve 3. çocuğu gibi sevdiği kedisiyle birlikte gömülmeyi vasiyet ettiğini söyledi. 

Konser öncesi Osmangazi Belediyesi tarafından Hamitler bölgesindeki 114 dönümlük arazi içerisine yapılan Avrupa standartlarındaki hayvan barınağını gezen şarkıcı Leman Sam gazetecilere, " Ben bir hayvanım, ben kendimi hayvan olarak hissediyorum.

 Biz bir nevi hayvanız. Kimimiz uzak yaşıyoruz, o kavramdan kimimiz yakın. Ben yakın yaşayanlardanım. Aynı zamanda bir ağacım da. Biliyorsunuz ağaç kendi boyundan beş kat fazla kök salar. Ben de hem çam ağacı hem bir havanım.

 Hayvan olmaktan utanmıyorum. Hayvanım dediğim zaman estağfurullah diyenlere çok kızarım. Çünkü hayvanım demek hakaret değildir. Ben o insanlardan değilim. O insanlar beni sevmesin, ben de o insanları sevmiyorum" dedi. 

Hayvan barınağına geldiğinde Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve veteriner hekimler tarafından karşılanan Leman Sam, 2 veteriner hekimin arasına girerek, "Ben de bir hayvan olduğuma göre artık kendimi güvende hissedebilirim" diye espri yaptı.
Başkan Recep Altepe ile yeni doğan köpek yavrularını seven şarkıcı, gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. 2 milyon YTL harcanarak meydana getirilen hayvan barınağının bir örneğinin Avrupa'da dahi olmadığını öğrenen Leman Sam, Sosyal Hizmet Kurumu'nda kimsesiz çocuklar için uygulanan bakıcı anne programının bir örneğinin barınağa getirilen sokak köpeklerine de uygulanarak, sokak köpeklerinin aileler tarafından evlat edinildikten sonra ihtiyaçlarının barınak içinde karşılanmasını ve çoluk çocuk herkesin barınaklara gelerek onları sevmelerini istedi. 

Barınağa getirilen bir sokak köpeğinin yıkanmasına ve kurulanmasına yardım eden Leman Sam, köpeğin yıkandığı suyun soğuk olduğunu görünce bakıcıları uyardı. Bir sokak köpeğinin yeni doğan yavrularını kucağına alarak seven ünlü sanatçı, hayvan barınağındaki atları inceleyip, barınaktaki oğlaklara da ot yedirdi. 

Başkan Recep Altepe'ye vasiyetini açıklayan Sam, kısa süre önce ölen kedisini galvaniz kutu yaptırıp gömdüğünü, kedisinin gömülü olduğu yere ahşaptan korunak yaptırıp her gece mum yaktığını anlattı. Sam, "Kedimi 3. çocuğum oğlum gibi seviyordum, onu kaybettim. Ama o beni bekliyor, biz birlikte gömüleceğiz. Çocuklarıma böyle vasiyet ettim" diye konuştu.
 
Öte yandan ünlü şarkıcı Sam, Dalyan'da çingenelerden aldığı bir kulübeyi restore ettirip hayvan barınağı haline getirdiğini, burada İstanbul'dan getirdiği çok sayıda hayvana baktığını söyledi.
İha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 00:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?