3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Leş satıcılarına 364 yıl

Bursa'da kestikleri at ve eşek etleriyle hastalıklı ölmüş hayvan etlerini kasap ve yemek firmalarına sattığı öne sürülen 16 kişi hakkında 364 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. 11'i tutuklu 16 kişinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mustafakemalpaşa ilçesinde at ve eşek etlerini piyasaya sürdüğü öne sürülen çete üyelerine yönelik Balyoz adını verdiği şok bir operasyon gerçekleştirdi.

Teknik takibe alınan şüphelilerin telefon konuşmaları kolluk kuvvetlerini bile şaşırttı. Şüpheli S.C.'nin bir yemek fabrikasına at eti sattığının belirlenmesi üzerine operasyon başlatıldı. Yapılan baskında 154 kilogram et, 9 kilogram da at ciğerine el konulurken, firmanın sahibi R.K. hakkında da, "piyasa değerinin altında et satın alarak suça iştirak ettiği" kanısına varılarak işlem yapıldı.

Birbiri ardına yapılan şok baskınlarla gözaltına alınan 16 kişiden 11'i tutuklanırken, savcılığın titizlikle yürüttüğü soruşturması sona erdi. Aralarında maymun leşi olduğu söylentileri üzerine analize gönderilen etlerin hepsinin at ve eşeklere ait olduğu belirlenirken, zanlılar hakkında 13 sayfalık bir iddianame düzenlendi.
Savcılık 11'i tutuklu toplam 16 kişi hakkında, "suç işlemek için örgüt kurmak, kişinin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş gıda veya ilaç ticareti yapmak, suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi" suçlarından her biri hakkında 24'er yıla kadar olmak üzere toplam 364 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan zanlıların duruşmasında bir infial oluşmaması için geniş güvenlik önlemleri alınması bekleniyor. Öte yandan, zanlılar hakkında ilk kez geniş kapsamlı bir iddianame ile cinayet suçu kadar ceza talep edilmesi dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 13:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?