1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Levent Kızıl tepkilere cevap verdi

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, Trabzonspor aleyhinde en ufak bir beyanda bulunmadığını belirterek, "Benim bütün gayretim kulüplerin havuzdan ve iddiadan daha fazla pay alması içindir"dedi. Kızıl, bugünü konuşmadığını, gelecekle ilgili talepte bulunduğunu, kendisine birçok kulüp başkanının yanı sıra Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın'ın da destek verdiğini söyledi.
 
Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, Bursaspor'un eski başkanlarından Şükrü Şankaya'nın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Trabzonspor ile ilgili söylediği sözlerden dolayı aldığı tepkinin hatırlatılması üzerine Başkan Kızıl, Trabzonspor'un T'sini dahi ifade etmediğini belirterek, "Herhangi bir kulüple ilgili, camiayla ilgili en ufak aksi beyanım olmadı. Trabzonspor her zaman uzun sürelerden beri iyi ağırlandığımız çok dostlarımızın olduğu bir camiadır. Trabzonspor Apoel'i elediğinde ne kadar sevindiysek, hakem hatasıyla elendiğinde o kadar üzüldüm. Televizyondaki konuşmamla ilgili Trabzonsporlu yöneticiler alınmış. Ama ben onların ismini anmadım" dedi.
 
Bir futbol adamı olarak havuzdan daha fazla pay alabilme gayreti içinde olduğunu anlatan Başkan Kızıl, "Nasıl düşen takımlar havuzdan yararlanamıyorsa, 7 sene şampiyon olamayan da bu kadar yararlanmasın' dedim. Türk futbolunun gelişimiyle ilgili bir demeç verdim. Trabzonspor'un T'sini konuşmamda geçirmedim. Ben Bordo-mavili kulübe, camiaya saygı duyarım. Her zaman onlarla karşılıklı işbirliğimiz olmuştur. Onlar bizi çok güzel, biz de onları çok güzel ağırlamışızdır. Alınganlık gösterdiler. Herkes kendi camiasından bakıyor. Herhangi bir camiaya bile, olaylar yaşamamıza rağmen açıklama yapmadım" diye konuştu.
 
Kızıl, çalışmaları tek başına yapmadığını, diğer kulüplerden de destek ve görüş aldığını kaydederek, "Herkes bütçesi tutmadığı için fevaran ediyor. Herkes fazla pay almak istiyor. Denizlispor Başkanı destek verdi. İddiaa genel müdürü beni aradı. Yeni kanun hazırladıklarını söyledi. Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın ile olumlu gelişmeler adına konuştuk. Tüm kulüpler adına çalışma yapıyoruz. Bizim gayretimiz daha fazla gelir elde etmek" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 17:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?