4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Leylek Şenliği 2011 yılında Bursa'da

Leylek Dostu Köyler Projesi’nin mimarı Prof. Dr. İsmet Arıcı, 2011 yılında Dünya Leylek Şenliği’nin Bursa'nın Eskikaraağaç Köyü'nde düzenleneceği müjdesini verdi.


Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Arıcı ve eşi Franzisca Arıcı’nın önderliğinde hayata geçirilen ve uluslararası nitelikler kazanan “Leylek Dostu Köyler” Projesi çevresine ışık saçmaya devam ediyor.

Projenin en büyük faydasını ise bu etkinliğe tüm köy halkının gönülden destek verdiği Eskikaraaağaç Köyü görüyor. Adı Leylek Köyü olarak anılmaya başlanan bölgeye şu andan itibaren köy kadınlarının sihirli elleri değecek. Uluabat Gölü’nün doğal zenginliklerinin izlerini taşıyan Eskikaraağaç Köyü’nde kadınların kurduğu Köy Koruma ve Kalkındırma Derneği (EKADER), önceki gün köyde düzenlediği toplantıda iç ve dış turizme yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Leylek Dostu Köyler Projesi’nin mimarı Prof. Dr. İsmet Arıcı, köy ziyareti sırasında önemli bilgiler verdi. Arıcı 2011 yılında Dünya Leylek Şenliği’nin Eskikaraağaç’ta düzenleneceği müjdesini verdi. Köyde düzen ve tanıtıcı çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Arıcı, bu şenliğin tanıtım açısından eşi benzeri bulunmayacak bir fırsat olduğunu kaydetti. Haberi sevindirici bulduklarını açıklayan köy halkı ise ülke ve köy tanıtımı için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 18:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?