2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Lezzet ustaları Bursa’da yarışacak

LEZZET USTALARI BURSA’DA YARIŞACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BURFAŞ, Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği (UPADER) ve İnoksan’ın desteğiyle düzenlenen ‘Bursa 1. Gastronomi Yemek Yarışması’ lezzet ustalarını bir araya getirecek.

Bursa’da 26–27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan ‘1. Gastronomi Yemek Yarışması’na yurtiçi ve yurtdışından şefler katılacak. Yarışma Reşat Oyal Kültürparkı’nda yapılacak. Aşçılık mesleğine gönül vermiş öğrencilerin ve ustaların katılacağı ‘Yılın Altın Şefi’, ‘Etnik Soslar ile Tavuk Yemeği’, ‘Taze Makarna’, ‘Balık Yemeği’, ‘Kuzu Yemeği’, ‘Güney Marmara Yılın Altın Şefi’, ‘Güney Marmara Yılın Altın Pastacısı’, ‘Geleneksek Ekmek Büfesi’, ‘Yöresel Yemek’, ‘Sebze ve Meyve Oymacılığı’, ‘Kuzu Yemeği’ ve ‘Display’ kategorilerinde yapılan yemekler değerlendirilecek.

Türkiye Aşçı Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’in jüri başkanlığını yapacağı yarışmada dereceye girecek olan aşçılara madalya ve kupa verilecek.

Yarışma hakkında bilgi veren UPADER Başkanı Selahattin Can, “Bursa’mızın kültürel değerlerini ortaya çıkarmak ve uluslararası platformlarda tanıtmak amacı ile kurduğumuz derneğimiz önemli bir organizasyona hazırlanmaktadır. Genç aşçılarımıza tecrübe kazandırmak, usta şeflerimizin hazırlayacağı eşsiz lezzetlerle gastronomi sektörüne bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

200 aşçı Bursa’da bir araya gelerek Türk mutfağını tanıtma fırsatı bulacak.

İki klasman ve toplam 14 kategoride düzenlenecek olan yarışmaya katılmak isteyenler “www.upader.org.tr” sitesinden başvuru yapabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2011 Pazartesi 18:16:00
Güncelleme :23 Mayıs 2011 Pazartesi 23:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?