6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Lezzetler görücüye çıktı

LEZZETLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Türkiye Aşçılar Federasyonu öncülüğünde, Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneğinin (BASATDER) katkılarıyla düzenlenen 'Chef 8' organizasyonda Bursa’nın mahalli yemekleri göm göze, hem damak tadına hitap etti.

Sheraton Oteli'nde bu yıl beşincisi gerçekleştirilen organizasyonda, Türkiye'nin yedi bölgesinden gelen ve Ankara'da çalışan yabancı şef aşçıların hazırladığı, sekiz farklı bölgenin mutfağından sekiz farklı lezzet konuklara sunuldu. Özkan Öztürk, Hamza Balcı, Hüseyin Toy ve Burhan Türkoğlu’ndan oluşan Güney Marmara Aşçılar Derneği (GÜMASDER) ekibinin servisi konuklardan büyük beğeni topladı. Yemek, Bursa’nın yöresel yemeklerinin baş tacı olan enginar dolması ikramıyla başladı. Konuklara daha sonra çardak böreği, gelincik böreği, ot köftesi servis edildi. Ana yemekte ise baş döndürücü lezzetiyle hem göze, hem damak tadına hitap eden kuzu etli söğürtme kebabı ile Türkiye’de sadece Kestel’de yetiştirilen gavata sebzesinden yapılan kuzu etli gavata yemeği ikram edildi. Konuklara gecenin sonunda ise kaymaklı cennet küngü tatlısı kestane şekeri eşliğinde sunuldu.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, Türk mutfağının unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini gün ışığına çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Aşçılık mesleğinin profesyonellerinin farklı tatları sunduğu Chef 8 organizasyonunun meslektaşların kaynaşması, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme arayışına girmelerinde büyük katkı sağladığını kaydeden Açıköz, “Bu gibi faaliyetlerle aşçılık mesleğine yeni bakış açıları kazandırmaya gayret ediyoruz” dedi.

GÜMASDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Sınmaz da mutfak sanatlarıyla marka olmuş 9 chef ve ekibiyle bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyledi.

LEZZETLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
LEZZETLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 16:54:01
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 18:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?