6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Liseli kızı duvardaki sızıntı öldürdü

LİSELİ KIZI DUVARDAKİ SIZINTI ÖLDÜRDÜ

Bursa'da bir lise öğrencisi kız, duş almak için girdiği banyoda doğalgazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Doğalgazlı şofbenin banyo dışında olduğu ancak gazın duvardaki bir çatlak sebebiyle banyoya sızdığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi Eşrefiler Caddesi Işık Sokak'ta meydana geldi. 16 yaşındaki Nuri Erbak Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Handenur Yılmaz, duş almak için banyoya girdi. Bir süre sonra banyo duvarındaki çatlaktan sızan karbonmonoksit gazı, avukat olmak isteyen genç kızın ciğerlerine doldu. Ailesi tarafından baygın halde bulunan genç kız hemen Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

Savcılık olayla alakalı soruşturma başlattı. Banyoda şofben bulunmaması üzerine yapılan incelemede, başarılı lise öğrencisinin doğalgaz şofbeninin bacasının geçtiği duvardaki çatlaktan giren karbonmonoksit gazından zehirlendiği ortaya çıktı.

Acısını anlatmaya kelimeler bulamadığını söyleyen baba Hayri Yılmaz, "Kzıım çok başarılı bir öğrenciydi. Okuyup avukat olmak istiyordu fakat onu kaybettik" diye konuştu. 2006 yılından sonra bacalı şofbenlerin yasaklandığını söyleyen baba Hayri Yılmaz, "Benim evimin doğalgaz tesisatı 2004 yılındaki yönetmeliğe göre yapıldı. Şofben banyonun dışındaydı. 2006 yılından sonra bacalı şofbenler yasaklandı. Fakat 2006 yılından önceki tüm evlerde benim kızımın hayatına mal olan bu risk mevcut. Yetkililer bu konuya

el atsın. Denetimi yapılsın. Ben yavrumu kaybettim, başka canlar gitmesin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 11:04:04
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 18:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat nuray IP: 88.240.92.xxx Tarih : 10.06.2010 00:15:57

çok üzgünüz küçüğüm SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ (HANDENUR)