2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Lodos asırlık çınarı devirdi

BURSA'de şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle Bursa-Uludağ Karyolu üzerindeki asırlık çınar devrildi, bir ilköğretim okulunun yan giriş duvarı yıkıldı, elektrik tellerinin kopması nedeniyle kentin bazı mahalleleri zaman zaman karanlığa gömüldü.

Bursa'da dün öğle saatlerinde başlayan ve gece hızı 60 kilometreye kadar ulaşan şiddetli lodos, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bursa- Uludağ yolu 8'inci kilometresinde bulunan asırlık çınar dün akşam saat 09.00 sıralarında devrilidi. Devrilen tarihi çınar nedeniyle ulaşıma kapanan Uludağ yolu, belediye ekiplerinin çalışması sonucu trafiğe açıldı. Rüzgar nedeniyle Merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Anadolu Mahallesi'ndeki Anadolu İlköğretim Okulu’nun çatıya bağlı yan giriş duvarı da yıkıldı. Çevrede kimsenin bulunması olası bir faciayı önledi.

Şiddetli rüzgar kentin bazı semtlerinde de elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Kentin bazı mahallelerinde kısa süreli de olsa elektrik kesintileri yaşandı. Bazı binaların çatılarından tuğlaların etrafa çalışan kiremitler de vatandaşlara zor anlar yaşattı.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Mart 2007 Cuma 10:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?