6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Lodos esti, 48 kişi zehirlendi

BURSA'DA ÇOĞU ÇOCUK 48 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Bursa'da dün gece etkisini gösteren şiddetli lodos sebebiyle sobalardan sızan gazdan çoğunluğu çocuk 48 kişi zehirlendi. Hamitler'de zehirlendiklerini fark eden bir kadın, uyandırarak eşi ve 4 çocuğunu kurtarırken Mudanya Mürsel köyde ise bir anne, eşi ve 2 çocuğunu ölümden kurtardı.

Bursa'da dün gece etkisini gösteren şiddetli lodos sebebiyle 48 kişi zehirlendi. Birçok vakaya 112 ekipleri tarafından anında müdahale edilirken, zehirlenenlerin bir kısmı da kusma ve baş ağrısı şikayetleri üzerine özel araçlarıyla hastanelere akın etti.

Yunuseli Mahallesi Tanyeli Sokak üzerinde oturan inşaat işçisi Ayhan Kısaer, 4 çocuğuyla dün gece uykuya daldı. Sabah başağrısı şikayeti üzerine kalkan Hemşire Kısaer, eşi Ayhan, çocukları Ümit, Rojdat, Gurbet ve Emircan'ı uyandırmaya çalıştı. Eşi ve çocuklarının durumunun ciddi olduğunu gören anne, hemen yakınlarına haber vererek yardım istedi. Olay yerine 3 ayrı ambulans sevk edildi. Durumu ağır olan baba Ayhan ve eşi Hemşire Kısaer, Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zehirlenmenin etkisiyle

istifra eden 4 çocuk ise, Çekirge Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Baba Ayhan Kısaer'in durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Öte yandan diğer bir zehirlenme de Mudanya Mürsel köyde meydana geldi. Başının dönmesi üzerine uyanan 30 yaşındaki Ayşe Korkmaz, eşinin yanına giderek, rahatsız olduğunu belirtti. Eşini güçlükle uyandıran çift, biri 1 yaşında diğeri 6 yaşındaki çocuklarını baygın halde buldu. Hemen özel bir araçla Çekirge Devlet Hastanesi'ne gelen 4 kişilik aile ölümden döndü.

34 yaşındaki baba Salih Korkmaz, "Başı dönen eşim bizleri ölümden kurtardı. O uyanmasa ölecektik. Şu an durumumuz iyi, kendimizden çok çocuklarımız için endişelendik. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

Öte yandan zehirlenen toplam 48 kişi kentin muhtelif hastanelerinde tedavi altına alındı.

BURSA'DA ÇOĞU ÇOCUK 48 KİŞİ ZEHİRLENDİ
BURSA'DA ÇOĞU ÇOCUK 48 KİŞİ ZEHİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 13:53:03
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 15:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?