6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Lodos hayatı felç etti

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde etkili olan şiddetli lodos bir evin çatısını uçurdu. Yola düşen çatı araçlarda maddi hasara yol açtı.

Şiddetli lodos Orhangazi'de de hayatı felç etti. Şiddetli rüzgar nedeniyle vatandaşlar yürümekte güçlük çekerken, ilçenin bazı kesimlerinde evlerin çatısı uçtu. İstiklal Caddesi'nde bulunan bir apartmanın çatısı komple yerinden sökülerek yola düştü. Herhangi can kaybı veya yaralanmaya yol açmayan olay sebebiyle bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Gemlik ilçesinde, Kurşunlu Balıkçı Barınağı'ndan olta ile balık avlamak için fiber teknesiyle denize açılan Mahmut Coşkun (60), teknesinin kuvvetli rüzgar ve fırtına yüzünden alabora olması üzerine, boğulma tehlikesi yaşadı.Gemlik Körfezi'ndeki iskelede durumu fark eden vatandaşların haber vermesi üzerine, Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri olay yerine hareket etti.Ekipler tarafından kurtarılarak, Kurşunlu Balıkçı Barınağı'na getirilen Coşkun, buradan 112 Acil Servis ekiplerince Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Mahmut Coşkun'un, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Şiddetli lodosun etkili olduğu Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kurye, çatıdan düşen sac kapağın kafasına çarpması sonucu yaralandı.

Öğle saatlerinde hızını artırarak şehri etkisi altına alan lodos sebebiyle özellikle şehir merkezinde hayat felç oldu. Hızı 30 kilometreye çıkan lodos, şehrin belirli bölgelerinde bulunan ağaçların dallarını kırarken, bazılarını isten kökünden söktü. Lodos, şehrin bazı bölgelerinde de elektrik kesintisine yol açtı.

Mobilyacılar Sanayi Bölgesi Tabakhane Caddesi'nde elektrikli bisikleti ile dağıtım yapan 33 yaşındaki kurye Ali D., bir iş yerine kargo bırakmak için durdu. Bu sırada fırtına nedeniyle uçan sacdan çatı kapağı kuryenin kafasına çarptı. Yaralanan kurye, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2012 Çarşamba 18:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?