6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Lodos hayatı felç etti

Bursa'da dün sabah saatlerinde başlayan şiddetli lodos gece de devam etti. Kent adeta savaş alanına dönerken evlerin çatıları uçtu, duvarları yollara çöktü. Şehir merkezinde bulunan bilboardlar ise lodosun etkisiyle yola devrildi.

Sabah saatlerinde kent merkezinde etkili olan şiddetli lodos, akşamda hız kesmedi. Setbaşı’nda bir çatısından gelen kiremitler yaklaşık 15 otomobile zarar verdi. Olayda 3 kişi ise hafif şekilde yaralandı. Yaralılar 112 ambulansı ile Bursa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Polis ekipleri zarar gören otomobiller için rapor tuttu.

TERASIN BALKONU OTOMOBİLİ HURDAYA ÇEVİRDİ

Zafer Mahallesi Dutlu Sokak üzerinde ise bir evin terasındaki balkon yola çöktü. Evin önünde bulunan bir otomobil ise hurdaya döndü. Olay sırasında sokak üzerinde kimsenin bulunmaması ise olası bir faciayı önledi. Balkonun kalan kısmını ise Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri kontrollü bir şekilde kopardı. Sokağı ve otomobilin hurdaya dönmüş halini görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

ÇATILAR EVLERİN ÜZERİNE UÇTU

Kent genelinde yaklaşık 25 evin çatısı rüzgarın etkisiyle uçtu. Tonlarca ağırlığındaki çatılar yerlerinden çıkarak adeta kağıt gibi yere düştü. Musababa Mahallesi’nde yerinden çıkan çatı, uçarak bir evin üzerine düştü. Ev sahipleri gürültü ile büyük panik yaşadı. Olaya itfaiye ekiplerinin yanı sıra sivil savunmada müdahale etti.

AĞAÇLAR VE TABELALAR YERLERİNDEN ÇIKTI

Çok sayıda ağaç köklerinden çıkarak yollara düştü. Bilboardlar ise yerlerinden çıkarak yollara düştü. Belediye görevlileri düşen bilboardları güçlükle kaldırdı. Caddelere düşen ağaçlar ise itfaiye tarafından kesildi. Bursa’da şiddetli lodos hala devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2012 Cumartesi 21:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?