6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Lodos yıktı, geçti!

BURSA'DA LODOS YIKTI GEÇTİ

Bursa'da akşam saatlerinde hızı 90 kilometreye kadar ulaşan şiddetli fırtına hayatı felç ederken 3 kişi yaralandı.

Bugün saat 18:00 sıralarında aniden çıkan şiddetli lodos şehirde toz fırtınası oluştururken, ağaçların devrilmesine, açıktaki birçok eşyanın havaya savrulmasına yol açtı.

Fırtına ile birçok cisim yerinden uçarak etraftaki insanlara zarar verdi. Yıldırım ilçesine bağlı Teferrüç Mahallesi Gündoğdu Sokağı'nda bir bahçe duvarı rüzgarın şiddetiyle çökerken, bu esnada sokakta yürümekte olan bir kişi başından yaralandı. 112 ekipleri tarafından Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralının sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Diğer taraftan İntizam Mahallesi Selimiye Sokağı'nda bir apartmanın en üst katından düşen pencere sokakta arabasıyla ilgilenen adamın beline düştü. Yaralanan kocasının yanına giden kadın da o esnada başka bir camın arkasına düşmesiyle heyecandan bayıldı. Karı-koca olay yerine gelen 112 ambulansıyla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada, şehirde birçok elektrik kablosu koptu. Veysel Karani Mahallesi İntizam Sokağı'nda elektrik direği yan yatıp bir ağaca yaslandı. Hürriyet Mahallesi'nde trafik lambalarında orta refüjdeki bir ağaç yola devrilirken trafik aksadı.

Vatandaşlar kaldırımlarda yürümekte güçlük çekerken, çok sayıda cam kırıldı. Vatandaşlar rüzgarda yol alamayınca duvar diplerine sığınarak bir süre rüzgarın dinmesini beklediler.

BURSA'DA LODOS YIKTI GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 19:02:01
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 12:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?