3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Loreena McKennitt, Bursa'ya geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Vakfı'nın bu yıl 48'incisini organize ettiği Uluslararası Bursa Festivali, dünyaca ünlü sanatçı Loreena McKennitt konseri ile başlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın 48 yıldır yürüttüğü festival ile kültür ve sanata verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

Tarih boyunca dünyanın dört bir tarafından Bursa'ya alimlerin, tüccarların, sanatkarların geldiğini anlatan Altepe, "Kültür merkezleri ile donatılmış bir Bursa hedefliyoruz. Bursa Festivali'ni 40 yıl önce ben stadyumda açık tribünde kale arkasında seyrediyordum. O günlerde protokol tribününde oturanları görürdük. Bugün bu festivalin 48 yıldır devam ediyor olması, Bursalıların kültür ve sanata ne kadar ilgili olduklarının göstergesidir. Bu ilgi olmasaydı böyle uzun ömürlü bir festivalimiz olmazdı. Ayrıca önümüzdeki yıllarda festivalimizi daha büyük halk kitleleri ile mahallelerde yapacağız. Organizasyon, her yıl destek veren sponsorlarımızın da katkıları ile 1.5 milyon liraya mal olacak" diye konuştu.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Ahmet Erdönmez de pop, alaturka, senfoni, Türk sanat müziği sanatçılarının yer alacağı festival programı hakkında bilgi verdi. 12 Haziran akşamı ilk olarak Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın şef Burak Tüzün yönetiminde, çok beğenilen film müzikleri ile halk dilinde dolaşan türküleri senfonik bir tarzda sunacağını anlatan Ahmet Erdönmez, 14 Haziran akşamı ise dünyaca ünlü Loreena McKennitt'in sahneye çıkacağını söyledi. Albümleri bütün dünyada on milyondan fazla satan Kanadalı besteci ve şarkıcı Loreena McKennitt, Kelt müziğinden doğu ezgilerine kadar farklı bir karışımı yakalayarak ülkemizde de çok sevilen bir sanatçı olarak biliniyor.

16 Haziran akşamı yeni parçalarıyla Ahmet Özhan ile Emel Sayın'ın aynı sahneyi paylaşacağını belirten Erdönmez, düzenlenecek olan Altın Karagöz Halk Dansları yarışmasına ise birçok ülkeden katılım olacağını, bu sene çok renkli bir yarışma izleyeceklerini sözlerine ekledi.

KİBARİYE, CAZ GRUBU İLE BİRLİKTE SAHNE ALACAK

18 Haziran akşamı ise Amerika'da yaşayan enstrümantal müziğin önde gelen isimlerinden Ömer Faruk Tekbilek sahne alacak. 20 Haziran akşamı ise Kibariye Türkiye'de ilk defa yeni program yapmaya başladığı Hollandalı caz grubu Rosenberg Trio (üçlü) ile birlikte sahne alacak.

Kültür Bakanlığı'nın tavsiyeleri ile festivalde ilk defa bir müzikal sahnelenecek. 22 Haziran akşamı izleyici ile buluşacak olan 'Gül ve Lale' isimli müzikalde; mehter, halk dansları topluluğu, sazendeler, Kafkas orkestrası gibi farklı unsurlar bir arada sunulacak.

24 Haziran akşamı ise Kırk Ney Bir Nefes grubu Bursa'da olacak. 26 Haziran'da Kubat ve Aşkın Nur Yengi aynı sahneyi paylaşacak. 28 Haziran'da Rafet El Roman, 30 Haziran'da Funda Arar Bursalılarla bir araya gelecek. 2 Temmuz'da Mazhar Fuat Özkan konser verecek. Festival, 4 Temmuz'daki Fatih Erkoç konseriyle sona erecek.

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak festivalin biletleri 10 ila 25 lira arasında değişiyor. Bilet satışları perşembe gününden itibaren Tayyare Kültür Merkezi'nde başlayacak. Konser günleri ise saat 18.00'den sonra Açık Hava Tiyatrosu'nda satışlar devam edecek

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 17:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?