3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Lösemili çocukların ailelerine misafirhane

Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER) merkez Nilüfer ilçesi Görükle Beldesi'nde, içinde konferans salonu da bulunan, hasta yakınlarının kalabileceği misafirhane yaptırmak için kolları sıvadı. Tesis için, dün akşam düzenlenen iftar yemeğinde önemli bir adım atıldı. 

Bursa Gaziantepliler Derneği Lokali’ndeki iftar yemeğine LÖDER üyeleriyle, Görükle Belediye Başkanı Mustafa Biltekin ve Gaziantepliler Derneği Başkanı Mahmut Ağcabay da katıldı.
 
1994 yılında kurulan derneğin Başkanı, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adalet Meral Güneş, yemek sonrasında lösemi, belirtileri ve tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi verdi.
Erken teşhis halinde löseminin tedavi edilebileceğini belirten Güneş, Bursa’da halen 400’e yakın lösemili çocuğun tedavi gördüğünü söyledi. Prof. Güneş, projelerini gerçekleştirmek için desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydetti ve yardımda bulunmak isteyenlerin İş Bankası Bursa Şubesi 2227901 nolu hesaba bağışta bulunabileceklerini bildirdi.
 
Görükle Belediye Başkanı Mustafa Biltekin, lösemili çocukların ailelerinin kalabileceği misafirhane için bin 200 metrekare arsa tahsis ettiklerini söylerken, Gaziantepliler Derneği Başkanı Mahmut Ağcabay da, misafirhane projesini ikisi de mimar olan çocuklarının hazırlayacağını ifade etti. Ağcabay ayrıca, LÖDER bir konferans salonuna sahip oluncaya kadar, Gaziantepliler Derneği Lokali’ni kullanabileceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 10:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?