6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

LYS Türkiye üçüncüsü Bursa'dan

LYS TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ BURSA'DAN

Türkçe-Sosyal (TS) puan türünde Türkiye üçüncüsü olan Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Kahraman, dün gece hep kötü rüyalar gördüğünü belirterek, "İlk 100'e girmiştim ama ilk sıralarda yer alamamıştım'' dedi.

Yeşilırmak Dershaneleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mustafa Kahraman, Lisans Yerleştirme Sınavları'nda (LYS) avantajlı olmak için Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) kadar yoğun bir tempoda çalıştığını belirtti. YGS'nin ardından daha planlı, dengeli ve düzenli çalıştığını vurgulayan Kahraman, LYS'deki hedefinin ilk 100'e girip iyi bir üniversiteye yerleşmek olduğunu ifade etti.

Kahraman, "İlk 100'ü hedefliyordum ama, 'Gerisi hiç belli olmaz' diyordum. Allah'a şükür ilk 100'e girdim. Sonuçların açıklanacağı belli olduktan sonra yoğun bir stres yaşadım. Gece bayağı bir uykusuz geçti. Dün gece hep kötü rüyalar gördüm. İlk 100'e girmiştim ama ilk sıralarda yer alamamıştım. Başarıda en önemli şey üzerimizdeki stresi azaltmak. Çalışmak ve eksik konu bırakmamak da bir o kadar önemli. Seneye sınava hazırlanacaklara aşırı çalışmak yerine devamlı ve düzenli çalışmayı tavsiye ediyorum.

Bilkent veya Fatih Üniversitesi Mühendislik Bölümü'nü düşünüyorum" diye konuştu.

Harmancık ilçesinde yaşayan ev hanımı annesi ve santral görevlisi babası ile henüz yüz yüze görüşemediğini belirten Kahraman, ''Onlara haberi telefonla bildirdim. Çok sevindiler. Köyümdeki akrabalarıma da desteklerini benden esirgemedikleri için teşekkür ediyorum'' dedi.

Özel Nilüfer Fen Lisesi Müdürü Servet Yılar da öğrencilerinin başarısında en büyük etkenin, lise birinci sınıftan itibaren disiplinli ve düzenli bir çalışma programı uygulamaları olduğunu söyledi.

LYS TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ BURSA'DAN
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 14:33:05
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 16:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?