3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Madalyaya doymuyorlar

Bursa Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Antalya ve İstanbul'da katıldığı uluslararası yarışmalardan madalya ile döndü.

15-18 Ocak 2009 tarihleri arasında Antalya EXPO Center'da düzenlenen Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'na katılan Bursa Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden Gülen Koç, Erhan Örnek ve Meltem Dağlı'dan oluşan ekip, 2. olarak gümüş madalya ve gümüş keple döndü. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAF) ve Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü (TTÖGM) tarafından düzenlenen yarışmaya dünyanın birçok ülkesinden okul katıldı.

21-24 Mart 2009 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde 7. İnternational İstanbul Gastronomy Festivali kapsamında Dünya Aşçılar Birliği (WCF) ile Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen yarışmada da iki gümüş ve bir bronz madalya alarak başarısını kanıtladı.

Yaklaşık 25 ülkeden yoğun bir katılımın yaşandığı yarışmaya 12. sınıflarda katılan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, aşçı ve yemek yarışmasında pratik gençler JP4 öğrenci aşçı ana yemek yarışmasında ara yemek kategorisinde İbrahim Uzun, sebze kategorisinde ise Semih Uzunsoy ikinci olarak gümüş madalya aldı. Ayrıca pasta yarışmasında ise İpek İşcan bronz madalya kazanarak Türkiye ve Bursa'yı en iyi şekilde temsil ettiler.

Diğer yandan yarışmada ikinci olan Bursa Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, belirlenen standarda hiç bir okulun bulunmaması dolayısıyla yarışmanın birincisi oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 10:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?