6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Maden faciasında ocak şefi serbest

MADEN FACİASINDAKİ ŞEFE OY ÇOKLUĞUYLA TAHLİYE

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki grizu patlamasında 19 işçinin ölümünden sorumlu tutulan sanıkların davasında yargılanan ocak şefi, oy çokluğuyla tahliye edildi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana gelen grizu patlamasında, "19 işçinin taksirle ölümüne sebep olmak"la suçlanan ve aralarında Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan'ın da bulunduğu 3'ü tutuklu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "taksirle birden fazla kişinin ölüme sebep olmak" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanıklar işletme müdürü Hayrettin Çelik (47), taşeron Fahrettin Şolpan (51) ve ocak şefi Bayram Erdoğan, bugün tekrar hakim karşısına çıktı.

Ölen madenci yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme başkanı bilirkişi tarafından hazırlanan ve mahkemeye iki gün önce ulaşan raporu okudu. Raporda; Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan ile diğer yönetim kurulu üyeleri Orhan Latif Ercan, Kasım Karataş, taşeron Fahrettin Şolpan ve işletme müdürü Hayrettin Çelik'in olayda asli kusurlu oldukları, ocak şefi Bayram Erdoğan ile patlamada hayatını kaybeden dinamitçi Ramazan Baştepe ve vardiya sorumlusu Mehmet Kuşoğlu'nun tali kusurlu olduğu bildirildi. Raporda, madene işçi temin eden Ahmet Yalvaç'ın ise kusursuz olduğu belirtildi.

Duruşmada söz alan mağdur avukatlarından Ercan Sümer, "19 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasında, Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan ve diğer yönetim kurulu üyeleri de bilirkişi raporuna göre asli kusurlu görünmektedir. Ancak bu olayın ardından 3 kişi tutuklu olarak yargılanırken, asıl sorumlu olan patron Nurullah Ercan halen tutuksuz olup duruşmalara katılmamaktadır. Raporda da belirtildiği gibi, asli kusurlu görünen Nurullah Ercan ile diğer yönetim kurulu üyelerinin de tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi.

Müvekkillerinin 10 aydır tutuklu bulunduğunu ifade eden diğer tutuklu sanık avukatları ise özgürlüğüne kavuşması halinde taşeron Fahrettin Şolpan'ın işletmeyi yeniden açacağını kaydederek tahliye kararı verilmesini istedi.

Tutuklu sanıklardan Bayram Erdoğan, mahkeme başkanı Nazım Özsoy'un muhalif görüş bildirmesine rağmen oy çokluğuyla tahliye edildi. Ayrıca Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan ile diğer yönetim kurulu üyeleri Orhan Latif Ercan ve Kasım Karataş'ın tutuklanmasına yer olmadığına karar veren mahkeme, davayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 17:29:03
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 17:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?