4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Magandaya 16 yıl hapis cezası

MAGANDA FİŞEĞİ CEZASI YARGITAY'DAN DÖNDÜ

Bursa'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla evini bastığı gence pompalı tüfekle ateş edip gürültü üzerine cama çıkan bir kişinin ölümüne sebep olduğu öne sürülen öfkeli baba, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce 10 yıl hapis cezasına çarptırılan sanığın cezasını Yargıtay az bulmuştu.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan daha önce verilen 10 yıllık hapis cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından az bulunarak esastan bozulan M.Ç. (41), tekrar hakim karşısına çıktı. 2 yıl önce kızını rahatsız ettiği iddiasıyla alkollü olarak evini bastığı A.T.'ye ateş edip hiçbir şeyden habersiz gürültü üzerine cama çıkan Bulgaristan uyruklu Nikolay Shtilyanov Yordanov'u (23) başından vurarak ölümüne sebep olmakla suçlanan sanık M.Ç., olaydan dolayı çok pişman olduğunu söyledi. Mahkeme, adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası verdiği M.Ç.'nin cezasını 16 yıla indirdi.

Olay, 2 yıl önce merkez Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi Akıncı Sokak'ta meydana gelmişti. İddiaya göre A.T. (19), uzun süredir aşık olduğu S.Ç.'den (17) karşılık göremedi. Sürekli olarak A.T. tarafından takip edildiğini iddia eden genç kız, durumu babası M.Ç.'ye (39) anlattı. Öfkelenen alkollü baba, yanına pompalı tüfek alarak A.T.'nin evini bastı. Kızıyla birlikte geldiği Başaran Mahallesi'nde pompalı tüfekle 4 el ateş eden Mustafa Ç., o esnada sokaktaki gürültüyü duyup camdan bakan Bulgaristan uyruklu Nikolay Yordanov'u (23) da başından vurdu. Olayla hiçbir ilgisi olmayan gencin ölümü üzerine, öfkeli baba gözaltına alınmıştı.

MAGANDA FİŞEĞİ CEZASI YARGITAY'DAN DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 12:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bursalı asil türk IP: 88.245.222.xxx Tarih : 19.10.2009 22:45:38

ne yani...insan kızını.ailesini korumayacakmı..bu başlliğı atanı bilmem ama ben namusum için yaşarım..kızıma sarkıntılık yapacaklar..ben göz yumacam..benim mezhebim kaldırmaz...başkaları da beni ilgilendirmez..