3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Mağaza 3 günde 2 kez soyuldu

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bir işyeri 3 günde iki defa soyulurken, her seferinde güvenlik kamerası tarafından tespit edilen hırsızlar aranıyor. 

Edinilen bilgiye göre, Burhaniye Mahallesi İstiklal Caddesi 27 numaralı binada bulunan "Sahra" isimli cep telefonu mağazası 3 günde iki kez soyuldu. İşyerindeki ilk hırsızlık, 15 Ocak 2007 Pazartesi günü meydana geldi. Ahmet Akmaz'a (60) ait mağazaya müşteri gibi giren 14-17 yaşlarındaki kimliği belirsiz 4 bayan, cep telefonu aksesuarı almak istediklerini söylediler. İşyerinde tezgahtar olarak çalışan Arzu Açıkgöz, vitrindeki aksesuarları göstermek için tezgahın yanından ayrılırken, kızlardan 2'si masada oturan işyeri sahibi Ahmet Akmaz'ın önüne geçip oyalamaya başladı. Bu sırada tezgahın arkasına geçen en küçük kız, çekmecedeki bin 600 YTL'lik kontörü alıp kazağının altına soktu. Bir süre aksesuarları inceleyen kızlar, hiçbir şey almadan işyerinden ayrıldılar. 

Bir süre sonra gelen bir müşterinin kontör istemesi üzerine çekmeceyi açan Arzu Açıkgöz, kontörlerin yerinde olmadığını görünce durumu emniyete bildirdi. Emniyet ekipleri, kontörleri çaldığı işyerindeki güvenlik kamerasından tespit edilen hırsızların peşinden düşerken, ikinci hırsızlık ise dün meydana geldi. 

Güvenlik kamerasına yansıyan bu olayda da, işyerine gelen 2 kişi orijinal kulaklık almak istediklerini söyledi. İşyeri sahibi Ahmet Akmaz şahıslardan birine kulaklıkları gösterirken, diğer şahıs vitrinin camını açarak 2 cep telefonunu alıp cebine koydu. Ahmet Akmaz, 3 günde ikinci kez soyulmanın şokunu yaşadı. Durumun emniyete intikal ettirilmesi üzerine işyerinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. 

Ahmet Akmaz, ilkinde bin 600 YTL'lik kontör çalındığını, dün ise Nokai N 80 ve S 65 model yaklaşık bin YTL değerindeki 2 adet cep telefonunun çalındığını belirterek, "Bu ülkede nasıl yaşayacağız? Can emniyeti, mal emniyeti yok. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Hırsıza kilit olmaz. Biz hırsızlık olaylarına karşı her türlü tedbirimizi aldık. Tedbir alması gerekenler de alsınlar. Bu eğitim sistemiyle namus, can ve mal güvenliğimiz kalmadı. Şehir, Çamlıbel'e döndü. Zabıta yok, raptiye yok, kanser gibi aksa dindirecek vasıta yok. Polis, elimizden yetkilerimiz alındı diyor, haklı olarak. Bizden vergi alanlar, malımızı nasıl koruyacak?" diyerek isyan etti.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 14:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?