4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mahalle arasında tiyatro gösterisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tiyatroyı şehrin her köşesine yaymak için başlattığı “Her yer tiyatro, her yerde tiyatro” projesi kapsamında çıktığı turnede Yeniceabat Mahallesi’nde sahne aldı.

Yeniceabat Mahallesi’ndeki bir sokak arasına seyyar tiyatro kuran şehir tiyatrosu oyuncuları, “Leyla ile Mecnun”u sahneledi.

Gösteri öncesi izleyicilere oyun hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Bölüm Başkanı Ertan Akman, doğu kültürlerinin en bilinen aşk hikayelerinden olan ‘Leyla ile Mecnun’un geleneksel Türk tiyatrosu formlarından yararlanılarak sahnelendiğini belirtti.

Ertan Akman’ın sahneye uyarladığı oyunda, Altuğ Görgü, Murat Liman, Günay Güney, Bülent Uçar, Eren Topçak, Uğur Serener, Kazım Güçlü, Müge Açıkdüşünenler, Nihal Türksever, Nilgün Türksever Görgü, Ebru Ergüç, Didem Hun Liman ve Esra Yaşar rol alıyor.

Yeniceabat sakinlerinin büyük bir dikkatle ve neşe ile izlediği oyunda 7’den 70’e herkesin bildiği aşk hikayesi “Leyla ile Mecnun” içine katılan esprilerle sahnelenerek seyirciye keyifli dakikalar yaşatıldı.

Yeniceabat Mahallesi Muhtarı Yaşar Taylak, mahallenin şehir merkezine uzaklığı ve bölge halkının ekonomik durumunun sosyal ve kültürel aktivitelere katılmalarını zorlaştırdığını hatırlattı. Tiyatroyu halkın ayağına götüren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na teşekkür eden Taylak, “Halkımız bu türlü kültürel faaliyetlerin özlemini çekiyor. Belediyenin tiyatro ekibinin turnede olduğunu öğrendik ve onları Yeniceabat'a davet ettik. Mahalli sakinlerimiz Büyükşehir Belediyesi sayesinde yıldızların altında keyifli bir gece geçirdi" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 13:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?