6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mahallede baz istasyonu isyanı

MAHALLEDE

Bursa'da bir GSM şirketinin Panayır Mahallesi'ne baz istasyonu kurmak istemesi, halkı isyan ettirdi. İstasyonun yapılmasına karşı çıkan mahalleli, işçilere taşlarla saldırdı.

Merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi'ne bir telefon şirketi tarafından baz istasyonu kurulmak istenmesi, mahalle halkını çileden çıkardı. Mahalle sakinleri, baz istasyonu için çalışma yapan işçileri taş yağmuruna tuttu. Olay yerine gelen polis ve çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önemleri aldı. Mahalleye giriş ve çıkışlar tamamen kapatılırken, çıkan olayların büyümesine Osmangazi İlçe Emniyet Müdürü'nün ılımlı yaklaşımı engel oldu. Emniyet Müdürü, mahalle muhtarı ve sakinleri ile konuşarak konuyla bizzat ilgilendiğini söyledi.

Panayır Mahallesi Muhtarı Dursun Kara, mahallede baz istasyonunu mahalle halkının sağlığı açısından istemediklerini ifade ederek Bursa Valiliği'nden yardım istedi. Kara, "1.5 ay önce burada baz istasyonunun yapılmaması için ilgili yerlere müracaat ettik. Ancak bizi dikkate almadılar. Burada 102 arsanın sadece bir tapusu var. İstasyonunun yapıldığı evde bütün mahalle sakinlerinin hakkı var. Buradaki yapıların çoğu kaçak. Kaçak bir binanın üzerine nasıl olur da devlet yetkilileri baz istasyonu kurulmasına izin verir. Birileri para alacak diye mahalle halkının sağlığı tehlikeye atılamaz" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Şehamettin Kurtbaş ise devletten yardım beklediklerini, bu işin polis zoru ile değil, konuşma yolu ile çözülmesi gerektiğini söyledi.

Mahalle sakinleri baz istasyonu için eylem yapıp polis ekiplerine zor anlar yaşatırken, bir mahalle sakini ise olaya farklı bir açıdan yaklaştı. Mahalle sakini, "Baz istasyonunu buradan söküp benim evime taksınlar çünkü para veriyorlar. İşin içinde maddiyat olunca durum başka oluyor. Burada bu para kime verilirse kabul eder" diye konuştu.

Mahalle sakinleri, baz istasyonu inşaatının durdurulmaması halinde daha farklı yollara başvuracaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 14:30:01
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 15:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?