4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mahallelinin 3G tepkisi

Bursa'da mahallerine 3G baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, yol kapatarak eylem yaptı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Kültür Mahallesi sakinleri, bir GSM şirketinin 3G için kurduğu baz istasyonuna tepki olarak saat 21.30 sıralarında toplandı.

Ellerinde pankartlarla radyasyon yaydığını ileri sürdükleri istasyonun kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı. Çocuklarının kanser olmasını istemediklerini öne süren mahalleli, ardından polisin bütün ikazlarına rağmen Ata Bulvarı'nı trafiğe kapattı.

Çocuklarıyla birlikte yola oturarak tepki gösteren mahalleli, "Biz buradayız Başkan nerede?", "Baz istasyonu istemiyoruz", "Bu direk buraya nasıl dikildi?" sloganları attı. Olaya müdahale etmek zorunda kalan polisin uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar için, takviye ekip istendi. Yaklaşık 15 dakika boyunca direnen mahalleli, çevik kuvvet polisinin gelmesiyle eylemini sonlandırdı. Bir süre orta refüjde bekleyen vatandaşları ekipler, "Gece vakti eylem mi olur? Gündüz gözüyle yapın ki herkes görsün. Yol kapatmakla sorununuz çözülmez. Hakkınızı yasal olarak aramalısınız. Aksi takdirde suç işliyor ve buna çocukları da alet ediyorsunuz" diyerek uyardı.

Mahalleli adına kucağındaki çocuğuyla birlikte konuşan bir kişi, "Bundan 15 gün önce bir kaç kişi gelip baz istasyonu kurmak istedi. Bunu istemediğimizi ifade ederek gelen görevlileri engelledik. Ama birkaç gün sonra bir de baktık ki baz istasyonu gece 03.00 sıralarında kurulmuş. Bizler kanser olmak istemiyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyor bu istasyonların kaldırılmasını istiyoruz. Bunun kaldırılması için gerekli yasal müracaatlarımızı da yapacak, hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.
Polis ekiplerinin uyarısının ardından mahalle sakinleri orta rafüje geçerek eylemlerini bir süre daha sürdürdü.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 12:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?