29
Nisan
2024
Pazertesi
BURSA

Mahkuma İmralı zeytini!

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın mahkum olduğu İmralı Adası'nda infaz koruma memurları tarafından bakımı yapılan 10 bin ağaçtan bu yıl 60 ton zeytin çıktı. Zeytinlerin bir kısmı cezaevlerinde mahkumların iaşesinde kullanılırken, bir kısmı da adliye saraylarında ücretli satılıyor.

Terörist başı Abdullah Öcalan ile birlikte 5 mahkumun hükümlü bulunduğu İmralı Adası'nda bakımı 12 infaz koruma memuru tarafından yapılan 10 bin zeytin ağacının mahsulleri toplandı. Bu yıl, adadan 60 ton zeytin çıktı. Toplanan ve rekoltenin hayli iyi olduğu sofralık zeytinler salamura yapılmak üzere havuzlara koyuldu. Ayrıca 3 ton da zeytinyağı çıkartıldı.

Adada üretilen yağ ve zeytinlerin İM-CE markasıyla piyasaya sürüldüğünü dile getiren Cezaevi Müdürü Ahmet Duzman, zeytinlerin 8 aydan sonra satışının yapılmaya başlanacağını söyledi. Duzman, dileyenlerin Mudanya irtibat bürosundan zeytin siparişi verebileceklerini, ayrıca satışların adliye binasında içinde açılan stanttan da yapıldığını kaydetti.

CEZAEVLERİNE ZEYTİNLER İMRALI'DAN GİDİYOR
Adliye içinde kurulan stanta satışa sunulan zeytinlere talebin yoğun olduğunu ifade eden İnfaz Koruma Memuru Murat Sarıkaya, İmralı'dan çıkan zeytinlerin Türkiye'deki bir çok cezaevine gönderildiğini söyledi. İM-CE markasıyla kilosu 7 Lira'dan piyasaya sunulan zeytinlerin 2 kg'lık teneke kutularda satıldığını ifade eden Sarıkaya, "Marmara bölgesindeki zeytin üretimi düşük olmasına rağmen 60 ton zeytin üretimi gerçekleşti ve satışlar gayet iyi gidiyor. Zeytinlerden alan vatandaş temiz ve doğal ürün olduğunu anlıyor. İlerleyen günlerde zeytinyağlarını da satışa sunacağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2013 Cumartesi 10:29:59
Güncelleme :20 Ocak 2013 Pazar 17:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?