4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mahkumlar tiyatrocu oldu

MAHKUMLAR USTA TİYATROCULARA TAŞ ÇIKARDI

Bursa'da H tipi cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler tarafından sahnelenen 'Ermiş Mehmet' isimli tek perdelik tiyatro eseri, izleyenlerden tam not aldı.

BURSA H Tipi Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler tarafından sahnelenen Cahit Atay'ın 'Ermiş Mehmet' isimli tek perdelik tiyatro eseri ile 'Çorabım Nerede?' ve 'Bir Garip Boşanma' isimli skeçler, yakınları tarafından ilgiyle izlendi. Cezaevi yönetimi tarafından gerçekleştirilen tiyatro gösterisi öncesinde konuşan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, "Cezaevleri birer sabır evleridir. Her ne sebeple burada olurlarsa olsun, onlar da bizim gibi birer insandır" dedi.

Tiyatrocu Fatma Tekin'in hem yönetip hem de rol aldığı tek perdelik oyun, cezaevinde gasp, cinayet ve dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan tutuklu ve hükümlü bulunan 8 mahkum tarafından sahneye kondu. Gösteriyi Bursa Vali Yardımcısı Selman Yenigün, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Ağır Ceza Mahkemeleri'nin başkanları ile mahkumların yakınları tarafından izlendi. Cezaevi yönetimi tarafından verilen özel izinle tiyatro gösterisini izlemek için cezaevine gelen mahkum yakınları, hükümlülerle hasret

giderdi. Aralarında çocukların da bulunduğu izleyiciler, 20 dakikalık oyunun sonunda büyük bir coşku ile sahnedekileri alkış yağmuruna tuttu. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, gösteride rol alan tutuklu ve hükümlüleri medeni cesaretlerinden dolayı kutlayarak, "Cezaevleri birer tecrit yuvası değil, eğitim yuvasıdır. Bizler, onlarla birlikte tiyatro gibi daha bir çok sosyal etkinlik yapıp çok daha güzel işlere imza atacağız" dedi.

MAHKUMLAR USTA TİYATROCULARA TAŞ ÇIKARDI
MAHKUMLAR USTA TİYATROCULARA TAŞ ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 11:17:05
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 15:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?