6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mahkumlara Libya'dan ziyaretçi

TÜRK MAHKUMLARA LİBYA'DAN ZİYARETÇİ GELDİ

BM'nin cezaevlerinde reform talebinde bulunduğu Libya'dan Yüksek Mahkemesi Başkanı Nurettin Alakrmi'nin de aralarında bulunduğu 8 kişilik heyet, Türk yargı sistemini incelemek üzere Türkiye'ye geldi. Bursa'da cezaevlerini gezen heyet, UYAP'a hayran kaldı.

BM'nin cezaevlerinde reform yapılması yönünde talepte bulunduğu Libya'dan bir heyet, Bursa'ye geldi. Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek'i makamında ziyaret eden Libya Yüksek Yargı Mahkemesi Başkanı Dr. Nurettin Alakrmi'nin başkanlığındaki heyet, daha sonra Bursa'daki E ve H tipi kapalı cezaevi ile Gemlik Yarı Açık Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Başsavcı Sait Gürlek tarafından makamında kabul edilen heyet, ziyaretin ardından Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda personele yönelik Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin (UYAP) işletiminin anlatıldığı seminere katıldı.

Libya Yüksek Yargı Mahkemesi Başkanı Nurettin Alakrmi'nin yanı sıra Libya Başsavcı Yardımcısı, Adalet Bakanlığı Sağlık Dairesi Başkanı, Adli Tıp Bölüm Başkanı ve üniversitelerden öğretim üyelerinin de bulunduğu heyet, Türkiye'de uygulamaya konulan UYAP projesi hakkında Cumhuriyet Savcısı Nejdet Pınar'dan bilgi aldı. Ulusal yargı ağının işleyişine haytan kalan heyet üyelerinin soruları hacker saldırılarının nasıl bertaraf edildiği yönünde oldu.

Libya heyetinin İstanbul ve Kütahya'daki cezaevlerini de ziyaret edeceği öğrenildi.

TÜRK MAHKUMLARA LİBYA'DAN ZİYARETÇİ GELDİ
TÜRK MAHKUMLARA LİBYA'DAN ZİYARETÇİ GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 11:11:04
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 15:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?