2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Mahkumların tiyatro heyecanı

Bursa H Tipi Cezaevi'ndeki tutulu ve hükümlüler, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 73. yılı münasebetiyle cezaevinde tiyatro oyunu sergileyecek. Ayrıca mahkumlar, yeni açılacak olan bilgisayar atölyesinde kurs görmeye de başlayacak. 

Bursa H Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'ndaki 13 tutuklu ve hükümlü Hasan Hüseyin Karabağ'ın yazdığı "Ters Evlenme" adlı komedi oyununu sergileyecek. Kadın kılığına giren bir erkeğin bir kabadayı ile evlendirilmesini konu alan komedi tarzındaki oyun için Cezaevi 2. Müdürü Cengiz Yurt tarafından 2 aydır çalıştırılan tiyatrocu mahkumlar, tören öncesi son provalarını yapıyor. Oyun, Bursa H Tipi Cezaevi Kapalı Spor Salonu'nda, 6 Aralık'ta sergilenecek. 

Başsavcı Ahmet Er'in günün anlam ve önemine ilişkin yapacağı konuşmasının ardından bilgisayar atölyesinin de açılışı yapılacak. İş-Kur ile cezaevi müdürlüğünün ortaklaşa kurduğu atölyede bulunan 10 bilgisayarda, 20 mahkum eğitim görecek. Halk Eğitim'den gelen bilgisayar öğretmeni Fatma Tekin tarafından mahkumlara bilgisayar kullanması öğretilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 18:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?