2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Mahruki yeni kitabının imza gününde

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, yeni kitabı "Vatan Lafla Değil Eylemle Sevilir" isimli kitabının imza ve söyleşi gününe katılmak üzere geldiği Bursa'da, Güneydoğu bölgesinde yaralanmalara karşı acil yardım ekibi oluşturabileceklerini söyledi.

AS Merkez Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen imza gününe katılan Mahruki, bir gazetecinin, "Dağlık olan Güneydoğu bölgesinde, arama kurtarma ve dağcı ekip olarak AKUT'a aktif bir görev verilmesini ister misiniz" sorusuna, "Böyle birşeyin olabileceğini zannetmiyorum. Biz her ne kadar dağcı da olsak bu konuda devreye giremeyiz. Biz ne bu konuda eğitimliyiz, ne donanımlıyız, ne de daha önceden böylebir olay yaşadık. Bizim kendimizi geliştirdiğimiz bir alan değil, sıcak çatışma ve mayınlardan bahsediyoruz.

Bizim orada yapabileceğimiz bir şey yok. Ancak olası yaralanmalar, acil durumlar ve tıbbi yardım konusunda bir ekip oluşturabiliriz" şeklinde cevap verdi. 2008 yılında Gaziantep'te 16. ekiplerini kurmayı hedeflediklerini belirten Mahruki, ilerleyen zamanlarda 17. ekibi oluşturacaklarına da dikkat çekti.

6. kitabını çıkarttığını kaydeden Mahruki, "Çok taze bir kitap. Kitabın içeriği adından anlaşılıyor. Hepimiz ülkeyi sevdiğimizi söylüyoruz, herkez ülkeyi, milletini, Atatürk'ü sever ama öyle bir çağda yaşıyoruz ki, sadece sevgimizi duygularımızla ifade etmek ne yazık ki yetmiyor, daha fazlası lazım. Özellikle içerisinde bulunduğumuz süreçte daha fazlasını yapmamız gerekiyor" dedi.

AKUT Bursa ekibi ve hayranları ile bir söyleşi gerçekleştiren Mahruki, daha sonra kitabını imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 22:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?