3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Makam aracı ayıya çarptı

Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ın da içinde bulunduğu makam aracı, önceki gece yarısı yolun karşısına geçmeye çalışan bir ayıya çarptı.

Kaza, Bursa-Ankara yolunun 19. kilometresinde Akiniş rampası çıkışında meydana geldi. Yenişehir ilçesindeki olayları takip için gece saat 01:30 sıralarında bu ilçeye giden Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ı taşıyan makam aracı, aniden yola çıkan 300 kiloluk boz bir ayıya çarptı. Kaza sonrasında makam aracı hareket edemez hale geldi. Ayağı kırılan boz ayı ise bir süre orta refüjde yattı.

Polis ekipleri, ayının başında belediyenin veteriner ekiplerinin gelmesini beklerken, ayı, 10 dakika sonra Gölbaşı Göleti'ne doğru kaçtı. Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ise arkadan gelen koruma aracı ile Yenişehir ilçesine doğru yoluna devam etti. Araçta büyük hasar meydana gelmesine rağmen kazada yaralanan olmaması tek teselli kaynağı oldu.

Uludağ'ın Bakacak mevkiinin doğu kısmında inleri bulunan ayılar, yaz aylarında beslenmek için akarsu ve göletlere balık avlamaya geliyor. Daha önce Kestel'in Ümitalan köyünde meyve bahçelerini talan ettikleri için gece köylülerin şeftali bahçelerinde nöbet bekleyerek uzaklaştırdığı ayılar, zaman zaman kara yolu ve meskun mahallere de iniyor. Uludağ'da son yıllarda ayı popülasyonunda artış olduğu öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2011 Salı 18:57:48
Güncelleme :7 Haziran 2011 Salı 19:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?