3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Maket uçaklı eyleme takipsizlik

Türkiye-Ermenistan maçında stada maket uçakla Azerbaycan bayrağı indirmek istedikleri iddia edilen 5 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye ile Ermenistan arasında oynanan milli maç öncesi, "Vatansever" rumuzlu bir kişi, 155@bursa.pol.tr adresine bir maili attı. Tarihi maç sırasında bazı kişilerin maket uçakla stada Azerbaycan bayrağını indireceği ihbarını alan polis, alarma geçti. Şok baskında yakalanan 5 gencin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda model uçak, Azerbaycan bayrağı, uzaktan kumanda cihazları, 3 adet bilgisayar kasası ve zanlılara ait cep telefonlarına el konuldu. Emniyet Müdürlüğü'nde 3 gün

boyunca sorgulanan şüpheliler O.Y. (20), S.Ç. (19), C.K. (25), Ş.K. (21) ve T.D. (27) "tehdit" suçundan sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcılığının eylem hazırlığıyla alakalı soruşturması sona erdi. Davayı yürüten Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, şüphelilerin tüm hazırlık hareketlerinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde suç teşkil etmediğine kanaat getirerek takipsizlik kararı verdi.

İdari yasak ve düzenlemelerle suç ve ceza konulamayacağının ifade edildiği karar metninde, "Mevzuatımıza göre protesto etmek, slogan atmak, elektronik ortamda suç teşkil etmeyen mesaj göndermek, basın bildirisi okumak, pankart, flama, bayrak asmak ve taşımak suç teşkil etmemektedir. Şüphelilerin tek başına veya toplu olarak fikirlerini sözlü, yazılı veya başka yollarla açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Anayasa'mıza ve evrensel hukuk kurallarına göre kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesi, kişi hak ve özgürlüklerinin temel garantilerinden biridir" ibarelerine yer verildi.

Bu arada dosyası diğer şüphelilerden tefrik edilen ve evinde yapılan aramalarda mermi bulunan Ş.K. hakkında, Sulh Ceza Mahkemesi'ne, "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan dava açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 10:01:00
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 23:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?