4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mali müşavir kimlikleri resmileşsin

Devlete ait vergi levhası başta olmak üzere birçok evrakı onaylama yetkisi bulunan mali müşavirler, odalar birliğinin verdiği soğuk mühürlü mali müşavir kimliklerinin resmi işlemlerde kabul edilmesini istiyor.

Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda (BSMMO) faliyet gösteren Meslekte Dayanışma ve Çağdaş Muhasebeciler Grubu temsilcileri, kimliklerin resmiyet kazanması hususunda Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği'ne (TURMOB) gönderilecek resmi kimlik dilekçesini birlikte imzaladılar.

Meslekte Dayanışma Grubu Divan Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Demir ve Çağdaş Muhasebeciler Grubu Yürütme Başkanı Raşit Gürbüz, üst kimlik kazanımında beraber hareket ettiklerini belirterek, "Devletin birçok resmi evrakını onaylama hakkı bulunan, TC mührünü kullanabilen mali müşavirlere, kendi birliklerinin verdiği kimliklerin resmi makamlarda kabul edilmesini, bütün işlemlerde geçerli olmasını istiyoruz.

Mesleğin ve meslektaşlarımızın kazancı olarak değerlendirdiğimiz bu çalışmanın önce Bursa'daki odamızdan başlamasını talep ettik. Türkiye'deki binlerce meslektaşımızı ilgilendiren bu hususun daha büyük destek görmesi için TURMOB gündemine alınmasını da talep ettik. İlgili mevzuatta çok basit bir düzenleme ile mali müşavir kimlilerinin bütün işlemlerde kullanılabilmesi mesleğimize gösterilen itibarın sembolü olacaktır" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 14:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?