2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Mali polisten 'Kaldırım' operasyonu

Bursa'da belediyenin kaldırım taşı ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla birisi eski 2 belediye başkanının da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Emek Belde Belediye Başkanı Yakup Aktaş, suçlamaları kabul etmeyerek, "Adalete güveniyorum. Bursalılar bizim yanlış yapmayacağımızı bilir" dedi. 

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Emek Beldesi Belediye Başkanı ile eski Orhangazi Belediye Başkanı'nın da aralarında bulunduğu toplam 21 kişi, 'ihaleye fesat karıştırmak" iddiasıyla Organize Suç ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. 

Emek beldesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı görevinde bulunan Yakup A. ve eski Orhangazi Belediye Başkanı Turgut Ü.'nün de aralarında bulunduğu 3'ü bayan toplam 21 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro ekipleri tarafından, gece geç saatlerde evlerine yapılan operasyonla gözaltına alındı. 

Operasyonun belediyelerin kaldırım taşı ihalesiyle ilgili olduğu ve devletin zarara uğratıldığı öne sürüldü. 

Gözaltındaki kişilerin çoğunluğunun şirket yetkililerinin olduğu belirtildi. 

Gözaltına alınan şüpheliler, savcının talimatıyla bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye girerken gazetecilere kısa açıklama yapan Emek Belediye Başkanı Yakup A. "Emek'e hizmet ettik. Yapılan işler ortada. Adalete, yargıya, hakim ve savcılara güveniyoruz. Bursa halkı bizi tanır, yanlış yapmayacağımızı bilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 17:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali IP: 85.108.183.xxx Tarih : 28.10.2007 14:26:20

Allah tüm (istasnalar hariç) belediyelere vicdan versin... Söyleyecek söz yok....