4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Malikaneli çeteye polis vurgunu

Bursa'da piyasayı 3 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen ve aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Eski futbolcu olduğu öğrenilen baba ve oğullarının tüm mal varlıklarını akrabalarının üzerine yaptığı ve Tuna Mahallesi'ndeki bir malikanede yaşadıkları ortaya çıktı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin 6 aylık takibi sonucunda; mali polis, Kendilerini işadamı olarak tanıtıp yaklaşık 150 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen çeteye yönelik "Son Vurgun" isimli şok bir operasyon gerçekleştirdi. Özellikle internete ve gazetelere ilan veren kişilerle irtibata geçerek dolandırdıkları iddia edilen zanlıların, tüm mal varlıklarını kadınlar üzerine yaptığı ve son derece lüks bir hayat sürdükleri belirlendi.

Tuna Mahallesi'ndeki bir malikanede yaşadıkları öğrenilen Bursaspor'un eski kalecilerinden F.H. (63) ve daha önceki yıllarda Bilecikspor'da futbolculuk yaptığı ifade edilen oğlu S.H. (36) ve O.H. (30) gözaltına alındı. Operasyonu derinleştiren ekipler, çeteyle bağlantılı olduğu iddia edilen Mudanya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru R.S.'yi de yakaladı.
"Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından yakalanan zanlıların sorgusu sürüyor. Pek çok kişinin zanlılardan korktuğu için şikayette bulunamadığı, ilerleyen günlerde mağdur sayısının artacağı ifade ediliyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?