2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Malki cinayeti davası ertelendi

NESİM Malki cinayeti davasında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen kararları Yargıtay'ın bozmasının ardından, Erol Evcil’in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi. Sadece tutuksuz sanıklar Mücahit Çakal ile Emin Menge’nin katıldığı duruşma, Menge’nin kendisine avukat tutması, sanıkların son kez sözlü savunmalarının alınması ve mahkeme heyeti değişikliği nedeniyle ertelendi.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla Erol Evcil, tetikçisi oldukları iddiasıyla Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi hakkında verilen ömür boyu hapis cezası kararını, yeni TCK uyarınca bozdu. Yargıtay, kararında, yerel mahkemenin kararının yeni TCK’ya göre yeniden değerlendirilmesi, ‘tetikçi’ olarak hüküm giyen Burhanettin Türkeş’in ‘azmettirici’ olarak yargılanmasını istedi. Cinayet suçundan beraat eden Emin Menge ve Mücahit Çakal hakkındaki karar, Menge’nin ‘cinayete yardım etmek’, Çakal’ın ise ‘cinayet’ suçundan yargılanması istenerek bozuldu.

EROL EVCİL KATILMADI

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, ‘Bozuk Para Operasyonu’ kapsamında tutuklanan Erol Evcil ile bir başka suçtan cezaevinde olan Burhanettin Türkeş ve tutuksuz sanık Şükrü Elverdi katılmadı.

Tutuksuz sanıklar Emin Menge ile Mücahit Çakal’ın hazır bulunduğu duruşmaya, sanıklara işkence gördükleri halde işkence görmediklerine ilişkin rapor verdiği iddiasıyla yargılanan Hükümet Tabibi Feridun Abdullah Karadağ ve Dr. Gündüz Sümeyye Döl de katılmadı.

Tutuklu sanık Erol Evcil’in avukatı Kemal Kumkumoğlu’nun hazır bulunduğu duruşmaya, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ergun Kundak’ın seminer nedeniyle il dışında olması yüzünden Hakim Refik Nakipoğlu başkanlık etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı heyet değişikliği olması, tutuksuz sanık Emin Menge’nin kendisine avukat bulması için süre verilmesi ve sanıkların son kez sözlü savunmalarının alınması için Mayıs ayına erteledi.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 16:20:46
Güncelleme :18 Nisan 2007 Çarşamba 16:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?