2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Malki cinayeti davası yine ertelendi

YARGITAY 1'inci Ceza Dairesi'nin, Nesim Malki cinayeti davası kararını bozması ardından, Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi. Sadece tutuksuz sanık Emin Menge'nin katıldığı duruşma, üye hakimlerden Refik Nakipoğlu'nun emekliye ayrılması nedeniyle yaşanan heyet değişikliği ve sanıklardan Menge'nin kendisine avukat bulmasına süre verilmesi için ertelendi.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla Erol Evcil, tetikçisi oldukları iddiasıyla Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi hakkında verilen ömür boyu hapis cezası kararını, Yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) uyarınca bozdu. Yargıtay, kararında, yerel mahkemenin kararının Yeni TCK'ya göre yeniden değerlendirilmesi, ‘tetikçi’ olarak ceza verilen Burhanettin Türkeş'in ‘Azmettirici’ olarak yargılanması istendi. Cinayet suçundan beraat eden Emin Menge ve Mücahit Çakal hakkındaki kararda Menge'nin ‘Cinayete yardım etmek’, Çakal'ın ise ‘cinayet’ suçundan yargılanması istenerek, bozulmuştu.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, ‘Bozuk Para Operasyonu' kapsamında tutuklanan Erol Evcil ile bir başka suçtan cezaevinde olan Burhanettin Türkeş ve tutuksuz sanıklar Şükrü Elverdi ile Mücahit Çakal katılmadı. Tutuksuz sanık Emin Menge’nin hazır bulunduğu duruşmaya, sanıklara işkence gördükleri halde işkence görmediğine ilişkin rapor verdiği iddiasıyla yargılanan Hükümet Tabibi Feridun Abdullah Karadağ ve Dr. Gündüz Sümeyye Döl de katılmadı.

Geçen ay yapılan duruşmada avukat bulması için kendisine süre verilen sanık Emin Menge, avukatların istediği meblağın yüksek olması nedeniyle avukat tutamadığı belirtip, Bursa Barosu'ndan avukat istedi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Emin Menge'ye avukat bulunması ve üye hakimlerden Refik Nakipoğlu'nun emekliye ayrılması yüzünden yaşanan heyet değişikliği nedeniyle duruşmayı önümüzdeki aya erteledi

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2007 Pazartesi 16:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?