4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Malki davasına by-pass engeli

KARAR ÇIKMASI BEKLENEN MALKİ CİNAYETİ DAVASINA BY-PASS ENGELİ

Bursa'da 14 yıl önce işlenen Musevi asıllı işadamı Nesim Malki cinayetinin karar çıkması beklenen bugünkü duruşması, sanıklardan Burhanettin Türkeş'in by-pass ameliyatı sebebiyle ertelendi. Tahliye talebi için söz alan sanıklardan Mücahit Çakal, "Bu dava 15 yıldır sürüyor. Tahliye edilen Erol Evcil ve Burhanettin Türkeş'in parası var. Benim ise yok. Cezaevine girmeden önce 3 dükkanım vardı. Hepsini satmak zorunda kaldım. Ben de ailem de mağdur. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin iki kez bozduğu Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Malki cinayeti davasının görülmesine devam edildi. Davanın en önemli sanıklarından olan zeytin kralı Erol Evcil'in katılmadığı bu celseye, tutuklu sanıklardan Oğuz Işıklı ve Mücahit Çakal ile tutuksuz sanık Emin Menge geldi. Karar çıkması beklenen davanın duruşmasına mazeret dilekçesi gönderen sanık Burhanettin Türkeş'in avukatı Levent Dönertaş, müvekkilinin by-pass ameliyatı sebebiyle raporlu olduğunu, bu yüzden duruşmanın

ertelenmesi gerektiğini belirtti.

Tutuklu sanıklardan Oğuz Işıklı'nın avukatları Veysel Aşkın ve Alper Noyan ise müvekkillerinin tahliye edildikten sonra direkt askere alınacağını, bu yüzden kaçma şüphesinin olmadığını belirterek tahliye talebinde bulundu.

Diğer tutuklu sanık Mücahit Çakal ise, "Bu dava 15 yıldır sürüyor. Tahliye edilen Erol Evcil ve Burhanettin Türkeş'in parası var. Bu yüzden dışarıda da içeride de rahatlar. Ama ben cezaevine girdiğim için 3 dükkanımı da satmak zorunda kaldım. Ben içeride, ailem de dışarıda mağdur oldu. Davanın sürüncemede kalması beni mağdur ediyor. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Mütalaasını veren savcı, karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, karar için duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 16:00:01
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 23:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?