2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Marmara Bölgesi için yağış uyarısı

Marmara Bölgesi'nin yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklığının 4-6 derece azalacağı belirtilerek, vatandaşlar uyarıldı.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezince yapılan meteorolojik uyarıda, Marmara Bölgesi'nin yarından itibaren Karadeniz üzerinden
gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği kaydedildi.

Hava sıcaklığının 4-6 derece azalacağı ifade edilen açıklamada, yağışların genellikle yağmur, Marmara'nın doğusunda yağmur ve karla karışık yağmur, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kar şeklinde görüleceğinin tahmin edildiği bildirildi. Rüzgarın yarın ve 14 Mart Çarşamba günleri kuzey yönlerden (yıldız ve poyraz) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği vurgulanan açıklamada, soğuk ve yağışlı havanın hafta sonu bölgeyi terk etmesi ve hava sıcaklığının artarak mevsim normalleri civarına, yer yer üzerine çıkmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte 14 Mart Çarşamba ve 15 Mart Perşembe günleri Bursa, Balıkesir, Bilecik illerinde görülecek don olaylarına karşı başta meyve üreticileri olmak üzere ziraatla uğraşan vatandaşların gerekli tedbirleri almaları gerektiği uyarısı yapıldı.
A.A
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 18:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?