6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Marmarabirlik’ten Ankara çıkarması

BAKAN ÇELİK'TEN MARMARABİRLİK'E DESTEK

Marmarabirlik’in yeni yönetimi Maliye Bakanı Şimşek ve Devlet Bakanı Çelik ile görüştü.

Marmarabirlik’teki görev değişikliğinin ardından yönetim Ankara’ya çıkarma yaptı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Devlet Bakanı Faruk Çelik ile görüşen Hidamet Asa başkanlığındaki yöneticiler, görev değişikliğini ve Marmarabirlik’in yaşadığı sıkıntıları anlatıp, zeytin üreticisinin meselelerinin çözümü için bakanlardan destek istedi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, başkanvekili Refi Taviloğlu, üyeler İbrahim Aksoy ve Cengiz Sayın, Ankara’da önce Devlet Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, Bakan Çelik’e, görev değişikliği sonrasında Marmarabirlik’in rotasını ve zeytin üreticilerinin meselelerini aktardı. Çelik de, her değişiklikte olduğu gibi Marmarabirlik’teki görev değişikliğinin de kuruma yeni bir heyecan kazandıracağına inandığını söyledi. Bakan Çelik, Marmarabirlik’in zeytin üreticisi için “olmazsa olmaz”lığına vurgu yaparak, “Hükümetimizin üreticimize destek politikalarının yanı sıra Bursa’nın bakanı ve milletvekilleri olarak bizler de zeytin üreticimizin sıkıntılarının giderilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Üreticilerimizi çatısı altında toplayan Marmarabirlik olmazsa olmazdır. Yaşaması ve daha da güçlenmesi için elimizden geleni yapacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi.

Marmarabirlik yöneticileri daha sonra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de görüştü. Yöneticiler, Şimşek’e birliğin hedeflerini anlattılar ve bu hedeflere ulaşma yolunda önlerine çıkan engellerden söz ettiler. Marmarabirlik yöneticileri, tarım satış kooperatifleri birlikleri için hazırlanan kanunun bir an önce çıkmasını, zeytin yağında olduğu gibi sofralık zeytine de prim verilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 11:19:00
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 12:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?