4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Marmarabirlik'ten kalite rekoru

Marmarabirlik'in, zeytincilik sektöründe aynı anda 4 farklı kalite yönetim sistemi uygulayan ilk ve tek kurum olarak tarihe geçtiği belirtildi.
2000 yılından bu yana ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi uygulayan, 2008 Haziran ayında da ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahip olan Marmarabirlik, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini de törenle aldı.

Belgeleri, TSE Personel ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Bozdemir, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu'na verdi.
Düzenlenen törende konuşan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, AB uyum politikaları çerçevesinde, tarım ve zeytincilik sektörüne getirilen standartlara uyum sağlanmasının, üretimden başlayarak pazarlama ve çevre konularını da içeren tüm faaliyetler için zorunluluk olduğunu söyledi.
Günümüzde rekabet gücünü artırabilmenin ancak yüksek kalite ve düşük maliyetle olanaklı olduğunu söyleyen Taviloğlu, Marmarabirlik olarak başlattıkları modernizasyon ve yüksek standartlara ulaşma seferberliğiyle sürekli yenilenme ve gelişme hareketlerinin ivmesini kaybetmeden sürdüğünü anlattı. Taviloğlu şunları söyledi: "Uyguladığımız kalite sistemleri, ulusal ve uluslararası mevzuata, kanun ve yönetmeliklere uyumu, uluslararası düzeyde tanınan yönetim sistemleri olması nedeniyle ihracat kolaylığı, uluslararası pazarda rekabet avantajı ile müşterilerimizin güvenini ve memnuniyetini sağlıyor. Maliyet kontrolünü geliştiriyor, verimliliği, karlılığı artırıyor, kaynak koruması sağlıyor. Güvenli gıda üretimi yaptığımızı gösteriyor. Potansiyel tehlikeleri önceden bildiriyor. Deprem, yangın, sel gibi acil durumlara hazırlıklı olunmasını sağlıyor. Çevreye karşı duyarlı, hassas ve temiz üretim yaptığımızı gösteriyor. İş ve iş gücü kayıplarını azaltıyor, iş veriminde artış sağlıyor ve maliyetleri düşürüyor.

Çalışanların rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlıyor."
Dünyada salamura atık su arıtılabilirlik çalışmalarını ilk kez Marmarabirlik'in yaptığına dikkat çeken Taviloğlu, bunu arıtma tesisine dönüştürerek uyguladıklarını da ifade etti.

TSE'DEN MARMARABİRLİK'E 'BONUS'
TSE Personel ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Bozdemir ise Marmarabirlik'in zeytincilik sektöründe 4 ayrı kalite yönetim sistemi uygulayan ilk ve tek kurum olduğunu söyledi. Bozdemir, TSE olarak dünyanın en büyük yönetim sistemi sertifikalandırma sunucusu IQNET'e üye olduklarını, dolayısıyla Marmarabirlik'in sahip olduğu belgelerin bu platforma dahil 150 ülkede geçerliliği bulunduğunu bildirdi. İhracat sırasında karşılaşılan teknik engellerin bu yolla aşılabileceğini ifade eden Bozdemir, Marmarabirlik'e IQNET sertifikasını "bonus olarak" vereceklerini açıkladı.

Bozdemir ayrıca, nisan ayında vermeye başlayacakları ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Kalite Yönetim Sistemi'ni de uygulayarak Marmarabirlik'in beşinci yıldızı takmasını istedi.

Konuşmaların ardından Bozdemir ve TSE Bursa Bölge yöneticileri, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini Marmarabirlik yöneticilerine teslim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?