4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mavi tur coşkulu başladı

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursalıları denizle buluşturmak için düzenlediği tenke gezileri başladı. İlk tur Başkan Recep Altepe'nin de katıldığı coşkulu törenle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, eşi Hüsniye Altepe ile beraber katıldığı Mavi Tur'un il seferinde Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar'ın yanı sıra şehrin farklı mahallerinden 360 yolcu vardı.

Beşeveler, Başaran, Yavuzselim, Hürriyet, Pınarbaşı mahallelerinin muhtarlarının belirlediği yolcularını Mudanya İskelesi'nden alarak hareket eden teknede bir açıklama yapan Başkan Altepe, belediyeciliğin yalnızca yol, su veya kanalizasyon yapmak olmadığının altını çizdi.

Sosyal hizmetlerin de belediyenin görevi olduğuna işaret eden Başkan Altepe, "Her zaman halkımızın içinde olmaya çalışıyoruz. Bursa'nın farklı semtlerinden vatandaşlarımıza kentin güzelliklerini yaşatmak istedik. Güzel sahillerini göstermek istedik. Bursa'nın bir körfezinin olduğunun farkına varılmasını istedik. Bu nedenle Mavi Tur'un başlattı. İki günde bir Bursa'nın farklı mahallelerinden gelecek talepler doğrultusunda vatandaşımıza Marmara Denizi'nde tekne turu hizmeti vereceğiz. Ücretsiz olacak bu turlar sayesinde herkes şehrimizin güzelliklerini tatma fırsatı bulurken, sahillerimizi de tanıyacak. En büyük hedefimiz Bursalılara güzel bir gün yaşatıp, kentimizin dağı, denizi, tarihi eserleri ve kültürel birikimiyle ne kadar kimlikli ve güzel bir yer olduğunu göstermektir. Bursa bize çok şey verdi. Biz de Bursa'ya sahip çıkmalıyız" dedi.

Başkan Altepe, ayrıca Mudanya - Armutlu arasında çalışacak tarifeli körfez seferlerinin yarın sabah 10.00'da başlayacağını müjdeledi. Deniz ulaşımı ile Bursa'nın yerli ve yabancı turist sayısının artacağına inandığını belirten Başkan Altepe, "Yarın başlayacak tarifeli seferler ile körfeze hareketlilik gelecek. Pazartesiden cumartesi gününe kadar Mudanya-Armutlu-Kumla-Mudanya, pazar günü de Mudanya-Armutlu-Kumla-Gemlik-Kurşunlu-Mudanya arasında çalışacak körfez seferleri ile Bursa'da deniz ulaşımın aktif hale gelmesi yolunda ilk adımı attık" dedi.
Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Mavi Tur'un gerek ekonomik, gerekse sosyal açıdan önemli bir hizmet olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 16:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?