4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Maydaer şehit anneleriyle ağladı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yılı ve şahitler günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte şehit aileleriyle bir araya gelen AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, "Sizin için elimden gelen her şeyi yaparım" derken kendini tutamayarak, gözyaşlarına boğuldu. Yüksek mimar Maydaer'in duygusal konuşması, pek çok şehit yakınını da ağlattı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yılı ve şehitleri anma günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Bursa Şubesi üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer'in yaptığı konuşması, hem kendisini hem de şehit ailelerini gözyaşlarına boğdu.
Böyle anlamlı bir günde, bu kadar değerli insanlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade eden Yüksek Mirar Maydaer, "Sizler bu vatan için çocuğunuzu, eşinizi, kendinizi feda etmişsiniz. Bizler ne yapsak hakkınızı ödeyemeyiz. Sizin için ne yaparsak yapalım hepsi azdır. Her zaman beni yanınızda görün. Sizin için elimden ne geliyorsa sizler için yapmaya hazırım" derken, gözyaşlarına hakim olamadı.

Maydaer'in içten konuşması pek çok şehit ailesini de gururlandırdı. Yüksek Mimar Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer ile birlikte şehit ve gazı yakınları da gözyaşlarını tutamadı. Duygusal anların yaşandığı salondaki atmosferi ise AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik yatıştırdı. Şehit ve gazi yakınlarından helallik isteyen Milletvekili Çelik, "Her şeyimizi sizlere borçluyuz" dedi.

Şehit aileleriyle tek tek tokalaşan Başkan Adayı Maydaer, yaşlıların ellerinden öperek meselelerini dinledi. Yüksek Mimar Maydaer'e başarılar dilediğini ifade eden TÜMŞAD Bursa Şubesi Başkanı Turgut Çakmak ise Alacahırka Mahallesi'ndeki dernek binası yeri konusunda hala sürünceme yaşandığını ifade ederek, kendilerine Merinos'taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nden bir yer verilmesini istedi. Dernek yöneticileri, ayrıca TOKİ'den şehit ve gaziler için yapılacak 280 dairenin taksitlerinin biraz daha cazip hale getirilmesini ve hükümetin dernek için sabit bir gelir için otopark yada halısaha gibi bir işletme vermesi gerektiğini vurguladı.

Şube Başkanı Çakmak, Başkan Adayı Maydaer'e gazi ve şehit ailelerinin taktığı kırmızı bir fular hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?