3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Maydaer ve Keskin'in BSMMMO ziyareti

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gencoğlu Maydaer ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi.

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gencoğlu Maydaer ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Maydaer ve Keskin BSMMMO'yu ziyaret ederek oda mensuplarıyla bir araya geldi. BSMMMO Bursa Şubesi Başkanı Mesut Topçu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen başkan adayları, projelerini anlattı. Yoğun bir süreç geçirdiklerini ifade eden AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gencoğlu Maydaer, "Bu yoğun süreçte sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeyi ihmal etmedik. Çünkü göreve geldiğimiz takdirde sivil toplum örgütleriyle iş birliği içerisinde olacağız. Ben meslek odalarının siyasete bakış açısını iyi biliyorum. Meslek odasında bende görev aldım ve eleştirilerde bulundum. O dönemde biz meslek odaları olarak siyasilere çok fazla önerilerle gitmedik. Artık meslek odaları ve sivil toplum örgütleri projeler üretiyor. Meslek odaları ve sivil toplum örgütleri tarafsız olmalı. Meslek odaları ve sivil toplum örgütleri tarafsız olmalı. Öneriler sunarak siyasilere yol göstersinler. Hepimizin ortak hedefi Bursa'ya hizmet etmek ve birşeyler kazandırabilmek. Her türlü öneri ve eleştiriye açığız. Göreve geldiğim takdirde sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla iç içe olacağız" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin toplumunu önemli dinamikleri olduğunu belirterek, "Biz sivil toplum örgütleri olarak birlikte hareket etmek istiyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak birçok sivil toplum örgütü ve meslek odasıyla çeşitli projelere imza attık. Umarım ikinci dönemde de göreve geldiğimizde aynı birlikteliğe devam edeceğiz. Kent dinamikleri olarak meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının toplumun yönetimine katılımı o şehre ayrı bir güzellik katacaktır. İnsan, zaman ve paranın yönetimi çok önemlidir. Paranın yönetimi noktasında ise mali müşavir olan 3 meclis üyesi adayımız bize çalışmalarımızda çok şey katacaktır" diye konuştu.
BSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Topçu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sivil toplum örgütlerinin görüşleri çok önemli. Sivil toplum örgütleri her konuda görüş beyan etmemeli. Herkes kendi alanında proje ve görüş hazırlayarak dile getirmeli. Biz yerel yönetimlerde şeffaflığın sağlanmasını istiyoruz. Belediye bütçeleri hazırlanırken ve harcamalar yapılırken halk haberdar edilmeli. Projeler önce halk ve sivil toplum örgütleriyle paylaşılmalı. Belediyelerin sivil denetime açılması yeterli olmayabilir" diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?