3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Mazlumder'den suç duyurusu

Mazlumder Bursa Şubesi üyeleri, İsrail devlet ve askeri yetkililerin Gazze'ye yaptıkları saldırının uluslararası hukuka göre savaş suçu niteliğinde olduğunu ifade ederek, aralarında İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın da bulunduğu şüphelilerin Türkiye'ye geldiklerinde tutuklanarak yargılanmaları için suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Hasan Ünal, Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, Gazze'ye saldıran İsrail ordusu yetkililerinin soykırım yaptığını ve insanlığa karşı suç işlediğini belirterek, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 8 Ocak 2009 tarihinde ateşkes kararı almasına rağmen, İsrail uluslararası hukuku pervasızca ihlal etmeye devam ederek Gazze'deki katliamı sürdürmüştür. Yapılan vahşetle alakalı, başta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakanı Ehud Olmert, Savunma Bakanı Ehud Barak ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni olmak üzere Amir Peretz, Binyamin Ben Eliezer, Avi Dichter, Carmi Cilon, Dan Halutz, Doron Almog, Eliezer Shkedy, Gabi Ashkenazi, Giora Eiland, Matan Vilnai, Moshe Bogie, Shaul Mofaz ve ismi tespit edilmeyen diğer şüpheliler hakkında TCK'nın 13. maddesindeki yetki kuralı çerçevesinde 'soykırım' ve 'insanlığa karşı suçlar', esas alınarak soruşturma açılmasını ve bu kişilerin cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını istiyoruz. Şüphelilerin Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına girmeleri halinde tutuklanmaları için yakalama emri çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi.

Mazlumder üyeleri, basın açıklamasının ardından İsrailli yetkililer hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 19:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?