4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Meclis üyesi adayları görücüye çıktı

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde CHP'nin belediye meclis üyesi adayları kamuoyuna tanıtıldı.

Nilüfer'deki Zeugma Restorant'ta düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, CHP'nin Nilüfer Belediye Meclisi adayları tanıtıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, amaçlarının yerel seçimlerden galip olarak çıkmak olduğunu dile getirdi.

Mümkünse adayların tümünü meclise sokmak istediklerini belirten Bozbey, "Eğer mümkün olursa tüm arkadaşlarımızı mecliste görmek istiyoruz. Onlarla beraber çalışıp, Nilüfer'i yönetmek istiyoruz. Böyle bir amaç doğrultusunda çalışıyoruz" dedi.

Bozbey, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Nilüfer'e büyük önem verdiğinin hatırlatılması üzerine, "Sayın bakanımız Nilüfer seçmenidir. Bunun için Nilüfer'e önem vermesi gayet doğaldır. Sayın Çelik şu anda Nilüfer'in bakanı sayılır. Onun burada çalışması doğaldır" dedi.

Tekrar seçildikten sonra AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaları da cevaplandıran Bozbey, bunun kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Kendilerinin değişimi yönettiklerini vurgulayan Bozbey , önümüzdeki dönem mahalle maclislerini kuracaklarını açıkladı. Her mahallenin kendisini ilgilendiren kararları yine kendisinin alacağını belirten Bozbey, "Mahalle meclislerinde, okul aile birlikleri başkanları, cami dernekleri başkanları, muhtarlar ve eğer varsa sivil toplum kuruluşlarının başkanları yer alacak. Mahalleye ait kararları o mecliste alacağız" dedi.

Gerekirse mahalle meclislerini bütçelendireceklerini aktaran Bozbey, "Gerekirse onları bütçelendirip, o bütçeyi nasıl kullanacakları konusunda dahi yetkilendireceğiz. Onların kararına uyacağız. Bunun çok zor olduğunu biliyorum. Ama bunu hayata geçireceğiz. Bu uygulama Türkiye'ye dalda dalga yayılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 16:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?