4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Meclis üyesi Deniz Baykal

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adaşı ve meslektaşı olan Bursa Barosu avukatlarından Deniz Baykal, CHP'den Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi seçildi.

Bursalı avukat Deniz Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde Nilüfer'den Belediye Meclis Üyesi seçildi. Listenin 16'ncı sırasında bulunan Baykal, Bursa'ya katkıda bulunmak için siyasetin içerisinde aktif olarak görev alacağını belirtti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın izinden giderek siyasete adım atan 31 yaşındaki Bursalı avukat Deniz Baykal, adı dolayısıyla çocukluğundan beri doğrudan olmasa da dolaylı olarak siyasetin içinde olduğunu söyledi. Baykal, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birçok kez bir araya gelme fırsatı bulduğunu belirterek, aralarında sıcak bir ilişki olduğunu ifade etti.

Baykal, kendisi doğduğunda Genel Başkan Deniz Baykal'ın enerji bakanı olduğunu, o dönemde siyasetle ilgilenen babasının da hem Baykal'dan hem de Deniz Gezmiş'ten esinlenerek adını Deniz koyduğunu söyledi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2001 yılında mezun olduğunu, bir yıllık stajın ardından yabancı dil eğitimi için iki yıl yurt dışında kaldığını kaydeden Baykal, 2004 yılından beri eski CHP milletvekili avukat Yahya Şimşek'le birlikte çalıştığını ifade etti. Tanınan bir kişinin adına sahip olmanın psikolojik baskı oluşturduğunu, hem avantajları hem de dezavantajları bulunduğunu belirterek, "Ben Deniz Baykal deyince insanlar her şeyden önce başını kaldırıp bir bakıyor.

Arkasından 'Ciddi misin', 'Bir yanlışlık yok değil mi?', 'Bir akrabalığınız falan var mı?' gibi sorular geliyor. Ardından da 'Sen de partili misin', 'Deniz Baykal'ı nasıl buluyorsun?' gibi sorulara muhatap oluyorum. Gerçi adımla ilgili bugüne kadar genel anlamda çok fazla problemle karşılaşmadım. Bazen ufak tefek meseleler olabiliyor ama bazen adım işe de yarıyor. Deniz Baykal'ı sevenler, 'Ne güzel isim' diyorlar. Tepkisi ya da başka görüşten olanlar da, 'Bir avukata vekalet ver de ismini değiştir' diye espri yapıyorlar. Hem adımın hem soyadımın hem de mesleğimin Deniz Baykal ile aynı olmasını, "Çok büyük tesadüf" olarak niteleyenler de var" diye konuştu.

Baykal, meclis üyesi olarak görev almanın kendisini çok heyecanlandırdığını kaydederek, Nilüfer'e yapılan hizmetlere katkı koymanın kendisini mutlu edeceğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 11:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?