4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Med Cezir' operasyonuna 8 gözaltı

Bursa'da polis tarafından silahlı bir çeteye yönelik düzenlenen "Med Cezir" isimli operasyonun 2. ayağında, 2'si emekli albay 8 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce bir işadamının silah zoruyla icra takibinden vazgeçirilerek avukatının tehdit edilmesi iddiaları üzerine; aralarında bir polis memuru, icra müdürü ve avukatın da bulunduğu toplam 10 kişiyi gözaltına aldı.

Çete lideri olduğu öne sürülen S.K., operasyon kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyonu derinleştiren organize büro ekipleri, Bursa ve Balıkesir'deki adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Düzenlenen operasyonda silahlı çete kurarak tehdit yoluyla yağma yaptıkları öne sürülen K.K. (40), F.K. (33), A.S. (43), eski Emlakçılar Odası Başkanı R.A., O.D (34), S.K. (43), emekli albaylar İ.B. (48) ve M.H.'yi (54) gözaltına aldı.

"ALBAYLAR, ALACAKLARINI TAHSİL ETMEK İÇİN ÇETEYE BAŞVURMUŞ"

Gözaltına alınan emekli albaylar İ.B. ve M.H.'nin ortak iş sahibi oldukları ve Bursa'da bir iş yerinden 65 bin TL alacaklı oldukları öğrenildi. Alacaklarını tahsil edemeyen emekli albayların, müşteki M.K.'yi çeteye vermekle tehdit ettikleri ve çete üyelerinin M.K.'yi tehdit ettiği ifade edildi. İki emekli albay, "azmettirici" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan zanlılar, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, ölümle tehdit ederek nitelikli yağma, dolandırıcılık ve6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 11:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?