3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Medikal tekstile Bursa damgası

Türkiye'nin tekstil merkezi Bursa, ev tekstili ve konfeksiyondaki başarısını teknik tekstilde de ortaya koyuyor. 

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 yıldır medikal tekstil ürünleri imalatı yapan Nurel Grup, dünya standartlarındaki üretimlerini Türkiye'deki üst seviye hastane zincirlerine ulaştırmanın dışında uluslararası standartlarını son noktaya taşıyarak Fransa, Belçika ve Hollanda'dan 5 milyon euroluk sipariş aldı. Günde 3 bin önlük, 10 bin set üretebilen firma, uzun süre önce aldığı CE Belgesi ile Avrupa ülkelerine de mal pazarlar hale geldi. 

Nurel Medikal, tek kullanımlık ameliyat kıyafetleri, cerrahi örtü, önlük ve setleri tamamen mikroptan arındırılmış steril ortamda üretip, özel olarak ambalajlıyor. Hastanelerin genel cerrahi, kadın doğum, tüp bebek, ortopedi, göz gibi çok farklı bölümleri için her türlü setleri doktorların ve hastanelerin isteği üzerine özel olarak üreten Nurel Medikal CE, ISO 9001, ISO 13485 belgeleriyle ve en son Avrupa standartlarını kapsayan TS EN 13795 belgeleriyle uluslararası arenada kalitesini tescilliyor. 

Tam hijyenik ve anti bakteriyel 2 bin metrekarelik alanda üretim yapan firma, internet ortamı üzerinden bütün imalat safhalarını müşterilerinin görüntülü olarak takip etmelerine de imkan sağlıyor. Nurel Medikal'in kullandığı hammadde ve yan ürünler medikal amaçlı üretildiğinden toksin ve kanserojen maddeler içermezken, insan cildine de zarar vermiyor. Sterilizasyon işlemi yüzde 90 etilen oksit gazı ve yüzde 10 karbondioksit metodu ile EN 550 standartlarına göre yapılıyor. Hassasiyetten dolayı Çevre Bakanlığı'nın şartı olmamasına rağmen sterilizasyon işleminde kullanılan etilen oksit gazı zararsız hale getirildikten sonra dışarı atılmasını sağlayan Scrubber Ünitesi bulunuyor. Avrupa'da devreye alınan çevre belgesi olan ISO 14001'i mecburiyet olmamasına rağmen firma Şubat ayında almayı hedefliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 12:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?