4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mehmet Gazioğlu BUSİAD toplantısında

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu, televizyon programlarına katılmaktan kaçınan AK Partili belediye başkan adaylarını eleştirerek “Ya kamuoyunu kaale almıyorlar, ya da hesap vermekten korkuyorlar" dedi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) davetlisi olarak yönetim kurulu toplantısına katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu, seçim çalışmalarıyla projelerini anlattı.

Küresel krizden en fazla etkilenen şehirlerin başında Bursa'nın geldiğine dikkati çeken BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer, krizin etkilerinin önümüzdeki günlerde daha ağır hissedileceğini belirterek, “İlerleyen günlerde şartlar daha da ağırlaşacak, daha zor mal satacağız, ekonomik durumumuz daha kötüye gidecek” dedi.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in 'Çin'in işi tekstilden vazgeçin' yönündeki beyanının bir talihsizlik olduğunu aktaran Özer, “Bu açıklamalar zaten krizle mücadelede ağır bir darbe yiyen tekstil şehri Bursa'ya iktidarın bakışını ortaya koymaktadır” dedi.

Türkiye’nin son 5 yılda Türkiye’nin hızlı bir borçlanma sürecine girdiğini söyleyen MHP İl Başkanı Arif Demirören de, “Maalesef, damlaya damlaya göl olmuyor, borç oluyor. Vatandaşımız geçimini kredi kartı ile sağlarken, işverenlerimiz çalışanlarının maaşlarını ancak borç alarak ödeyebiliyor” şeklinde konuştu.

YENİ PROJELER YOLDA

Yerel seçim çalışmaları ile ilgili bilgi veren Demirören, 'Bursa Mutlu Olsun', '2023 Yeşil Bursa' ve Yavaşlatılmış Şehre Doğru' başlıkları altında hazırladıkları projelerin birçok belediye başkan adayı tarafından örnek aldığına temas ederek şunları kaydetti:

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak ulaşımdan sanayiye, tarımdan istihdama, çevre kirliliğinden turizme kadar Bursa'nın her türlü sorununa çare olacak, daha güzel bir Bursa, daha mutlu Bursalı düşüncesi ile çalışmalarımız devam ediyor. Çok yakında yine Bursa'da sosyal ve ekonomik yaşamla ile ilgili projelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Bir devlet adamı, bir proje adamı, bir hizmet sevdalısı olan başkan adayımız Sayın Mehmet Gazioğlu göreve geldiği ilk günden itibaren projelerimizi hayata geçirmeye başlayarak, Bursa'yı hak ettiği yere taşıyacak.”

SUÇUN KAYNAĞI İŞSİZLİK

Ekonominin her geçen gün daha kötüye gittiğini hatırlatan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu da toplumun her gün daha fazla karamsarlığa itildiğini ifade etti.

Son bir yılda adi suçlarda yüzde 71 oranında artış olduğunu dile getiren Gazioğlu, “Sadece Yargıtay’ın bir dairesine bir yılda 58 bin dosya gitmiş. Bu rakam, ülkedeki suç oranın artışının ulaştığı kaygı verici boyutunun kanıtıdır. İnsanlar çaresiz kaldıklarında suça daha meyilli olabiliyorlar. İşsizliğin insanları getirdiği nokta budur. Türkiye’de bugüne kadar bir sosyal patlama yaşanmamasının nedeni de toplumsal olarak aile yapımızdan kaynaklanmıştır. Ancak bu ekonomik kriz ki henüz daha tam anlamıyla etkisini göstermemiştir, Türk aile yapısını da perişan etmiştir. Paylaşım ve dayanışma duyguları yok edilmiştir. Zaten aynı ailede 3 kişinin birden işsiz kaldığını düşünürseniz nasıl bir dayanışma bekleyebilirsiniz ki. Bu durum Türkiye’nin bir sosyal patlamanın arifesinde olduğunun somut delilidir” şeklinde konuştu.

Ülkenin ve milletin içinde bulunduğu bu durumdan iktidarın sorumlu olduğunu belirten Gazioğlu, AKP'li adayların tartışma platformlarında yer almamasına gönderme yaptı. Gazioğlu,“Beş yıl boyunca ülkeyi ve milleti bu duruma getirenler, televizyon programlarına çıkıp yaptıklarının hesabını vermekten çekiniyorlar. Bunun iki sebebi olabileceğini düşünüyorum ya milleti kaale almıyorlar, ya da hesap vermekten korkuyorlar. Ancak unutmamalılar ki sebepleri ne olursa olsun bu millet sandık başında hesap soracaktır” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 14:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?